De carriereswitch waar iedereen op wachtte

CREDITS: Bigstock

Het komt voor voor menig voetbalfan als redelijk grote verassing dat Gareth Bale op 33-jarige leeftijd al met pensioen gaat. Maar de carrièreswitch die hij erbij heeft aangekondigd? Dat is allesbehalve een verassing voor ons.

Vijfvoudig CL-winnaar hoopt nu kampioen op de golfbaan te worden

Bale hangt namelijk de voetbalschoenen aan de wilgen, en pakt meteen de golfclub van de muur. Eerlijk is eerlijk, we zouden liegen als we zeiden dat we dit niet zagen aankomen. Tijdens zijn tijd bij Real Madrid kreeg Bale namelijk al de bijnaam ‘The Golfer’, en bovendien heeft de vijfvoudig Champions League-winnaar zelf ook al eens aangetoond dat zijn liefde voor golf ver gaat. Héél ver.

In 2019 roastte Bale namelijk zijn eigen cluppie door samen met de selectie van Wales een vlag te tonen met de tekst: “Wales. Golf. Madrid. In that order.” Bovendien was Gareth Bale in zijn tijd bij Real Madrid soms vaker op de golfbaan te vinden dan op het trainingsveld van de Madrileense club.

Bale’s carrièreswitch nog niet direct op professioneel niveau

“Ik ga richting een volgende fase in mijn leven.” Zo vertelde Bale bij zijn pensioen aankondiging op 9 januari. Die fase lijkt nu dus invulling te krijgen, want de Welshman heeft nu bekendgemaakt dat hij deel zal nemen aan de AT&T Pebble Beach Pro-Am golftoernooi. Hoewel er ‘Pro’ in de naam staat, is het nog niet daadwerkelijk een professioneel toernooi.

Het toernooi staat al langer bekend om de vele celebs die meedoen aan het toernooi, dus we kunnen dit als een ’tussenstap’ zien voor de Welshman. Eind 2022 gaf Bale namelijk nog aan dat hij een handicap van twee had, wat dus bijna scratch oftewel nul betekent. Het zal dus niet heel veel langer meer duren voordat Gareth Bale zich daadwerkelijk met de pro’s van het golfen gaat meten. Wij zijn helemaal klaar voor deze carrièreswitch van dit ware sporticoon.

Er werd zelfs al een keer een dag van zijn golfleven gefilmd:

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…