Voor de showpony: Bugatti dropt pooltafel speciaal voor superjachten

Bugatti laat menig man wegzwijmelen. Er zijn maar weinig mazzelaars die karren in een Chiron of Veyron. Dat is alleen weggelegd voor de Cristiano Ronaldo’s onder ons. Mocht je de Nederlandse CR7 zijn, dan kan je jouw Bugattiverzameling nu uitbreiden. Het luxe merk heeft namelijk iets anders uit de hoge hoed getoverd: een pooltafel.

Pooltafel speciaal voor je superjacht

Geef mannen vijftien ballen en een pooltafel, en ze zijn als een kind zo blij. Dat weet het Franse automerk ook, maar ze richten zich wel op showpony’s. Daarom heeft ontwerper Pedro Sánchez in samenwerking met Stephan Winkelmann, president van Bugatti, dit paradepaardje ontwikkeld. Eigenlijk mag deze speeltafel niet eens in een huis of mancave staan, hij hoort op een superjacht. Tenminste, zo communiceert Bugatti het.

Bugatti pooltafel, Voor de showpony: Bugatti dropt pooltafel speciaal voor superjachten
Foto: Newsroom.Bugatti

Voor de liefhebber met té veel geld

Tja, als je veel geld hebt doe je weleens gekke dingen. Dan kan deze pooltafel van koolstofvezel er ook wel bij, toch? Dankzij gyroscopische technologie – we moesten het zelf ook opzoeken – blijft de tafel perfect waterpas tijdens boottochtjes.

Oké oké, maar wat maakt deze over-de-top pooltafel dan zo speciaal? Het nivelleersysteem natuurlijk. Ah, dat dachten we al. Als de Bugatti-pooltafel op een jacht wordt geïnstalleerd wordt elke poot zo gemaakt dat de tafel op de bewegingen van golven kan meebewegen.

De ‘ballenhouders’ zijn van roestvrij staal, maar helemaal bekleed met hoogwaardig leer. En aan de zijkant vind je geanodiseerd aluminium met titanium. Om het helemaal af te maken heeft het merk met trots een aantal Bugatti-badges geplaatst. Je moet wel weten waar het vandaan komt natuurlijk. Verder heeft het automerk zich wel helemaal gehouden aan de exacte normen en specificaties van professionele wedstrijdtafels.

Prijs?

Een schamele $300.000. Geen geld voor een speeltafel. Nou ja, de foto’s laten in ieder geval wel zien dat het een échte Bugatti is. Alleen nu krijg je er vier poten onder in plaats van vier wielen. Even sparen en je bent er.