Even iets anders: deze kerst gaan we BBQ’en

CREDITS: Foto: Big Stock

Alle alarmbellen staan te rinkelen, want volgende week is het zover: Christmas. Het maakt eigenlijk niet uit of je er wekenlang naar uit kijkt, of er juist tegenop ziet. Uiteindelijk is elke kerst toch bijna hetzelfde: de gourmetset wordt van zolder gehaald, cadeautjes worden uitgepakt, en er wordt nog een laatste koffierondje gedaan voordat iedereen weer de biezen pakt. Tja, dat is dan kerst. Wat een feest zeg, maak het niet te bont hè!

Stappenplan om kerst helemaal anders aan te pakken

Goed, dat klinkt best saai als je het zo leest toch? Een avontuurlijke twist bij kerst is dus zeker geen verkeerd idee. Maar hoe doe je dat dan? Nou, met vlammen, steengoede verhalen en verbrand houtskool natuurlijk. Je raadt het al: je trekt geheel tegen de traditie in de BBQ erbij. Dat klinkt misschien veel te koud, maar whiskymerk Talisker heeft een stappenplan bedacht waarmee jij van deze kerst een écht feest maakt.

Stap 1: warme kleding

Laten we in dit stappenplan vooropstellen dat BBQ’en in de winter een stuk minder comfortabel is dan BBQ’en in de zomer. Yeah, no shit Sherlock. Zorg dan ook voor een warme dresscode bij je BBQ Christmas party. Met een dikke jas, een vuurkorf in de tuin en warme hapjes van de BBQ is het al een stuk minder koud.

stappenplan
Foto: Big Stock

Stap 2: een warme marinade

Om het nog een stukkie warmer te hebben moet je een warme marinade voorbereiden. Een beetje zout, whisky en bovendien een Spaans pepertje doen wonderen. Zelfs de slechtste chef kan zoiets simpels voorbereiden, no excuses. Simpel, maar heerlijk.

Stap 3: bereid je goed voor

Voor elke slome duikelaar die dit zelf niet snapt, leggen we het in dit stappenplan uit: bereid je eten alvast voor, zodat je niet alles in de kou moet bereiden. Flikker dus je vlees voorafgaand aan de party al in de marinade, zorg dat je snijwerk gedaan is en fix genoeg houtskool en vuur. Op deze manier sta jij niet als een tweederangs chef te koukleumen, en knal je heel de avond door.

Stap 4: whisky bij de wijn

Persoonlijk vinden wij dit de beste tip van Talisker: zorg voor voldoende whisky bij je Christmas party. Een laf glas rode wijn gaat er echt niet voor zorgen dat jouw gasten warm worden, dus ruil dat wijnflessie in voor een stevig glas whisky. Klaar is kees. Talisker heeft whisky’s voor de beginnende, en doorgewinterde drinker op de Christmas party, dus check zeker hun fenomenale lekkernijen.

Stappenplan, Even iets anders: deze kerst gaan we BBQ’en

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…