Artiest laat muziek ‘zien’ in sicke clip

CREDITS: Screenshot CYMATICS: Science Vs. Music - Nigel Stanford

Nope, het zit niet alleen tussen je oren: muziek is overal. Van de beste audio-onderdelen om muziek naar een hoger niveau te tillen, tot deze experimentele video van artiest Nigel Stanford het bewijs van. Nigel laat zien hoe geluidsgolven verschillende soorten materie beïnvloeden. Dit gaat bij de naam cymatica – de wetenschap van het visualiseren van audiofrequenties. Aha, vandaar ook de titel CYMATICS. 

CYMATICS: Science Vs. Music

De video begint met ‘All of the experiments in this video are real’. Dat is al een fijn begin. Je krijgt verschillende experimenten te zien waarin elk geluid in de track met een andere visualisatie wordt weergegeven. De muzikant – hij weet het zelf toch het best – zegt tegenover dezeen het volgende over de video: “Het belangrijkste idee was om een ​​video te maken waarin elk geluid een bijbehorend visueel element had. Het was een ongewoon project omdat het achterstevoren is gemaakt – de muziek is als laatste geschreven.”

De naam van de video is Science vs. Music, maar eigenlijk is het een perfect huwelijk tussen deze twee werelden, vindt YouTuber Steve Thomas: Outstanding! But the name should not be science versus music, because this is a perfect marriage of science and music. Brilliant visualisation and brilliant music. Well done.”

En met de laatste opmerkingen zijn wij het eigenlijk wel eens. Jij?

*Applaus voor Nigel na het zien van clip*

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…