Amsterdam is het toneel in de nieuwe Call of Duty: Cold War

CREDITS: Screenshot Trailer Call of Duty: Cold War

Heb je altijd eens een keertje flink willen knallen op de wallen? Binnenkort kan het gewoon vanaf je luie stoel. De eerste missie in de nieuwe Call of Duty: Cold War speelt zich af in Amsterdam. Als CIA-agent ben je op jacht naar een Iraanse terrorist en spring, vliegt, ren en schiet je jezelf een weg over de daken van onze hoofdstad tijdens oud en nieuw, begin jaren 80.

, Amsterdam is het toneel in de nieuwe Call of Duty: Cold War

Zoals je in de gameplay kunt zien is het maar een ontzettend kort stukje waar we hier en daar een verdwaalde fiets ziet, iets wat op de Nieuwmarkt lijkt, een aantal dronkenlappen en flink wat rommel en pallets. Geen idee of Amsterdam er zo uitzag in deze tijd, maar het is in ieder geval tof dat we in de nieuwe Call of Duty een glimp van Amsterdam zien.

Als het ons vraagt mag Amsterdam vaker in videogames terugkomen! De nieuwe Assassins Creed Valhalla mag wat ons betreft opgevolgd worden door een VOC-editie. Amsterdam in de Gouden Eeuw. Kunnen we toch lekker rondbanjeren in Amsterdam tijdens corona tijden. En dat zonder toeristen!

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…