Dit is alles wat je moet weten over squirten

CREDITS: Bigstock

Squirten. Misschien heb je verhalen van je vrienden gehoord of misschien heb je het met je eigen ogen ‘gezien’. Het fenomeen squirten kennen we allemaal, maar we weten er maar weinig over. Dit komt vooral omdat het voor veel mensen nog steeds een taboe is om over te praten. En dit is volkomen onnodig. De natte bedoeling brengt een hoop vragen met zich mee. Is het plas? Kunnen alle vrouwen squirten? Hoe laat je een vrouw squirten? Wij gaan het je allemaal vertellen. Dus sit back, relax and take notes.

Alles wat je moet weten over squirten

Wat is squirten?

First things first, de betekenis van squirten. Squirten wordt ook wel vrouwelijke ejaculatie of spuiten genoemd. Deze waterpret zie je vooral veel op pornosites. Het wordt op gang gebracht door G-spot stimulatie. Als een vrouw opgewonden is, zwelt haar G-spot zich met bloed en zwelt ie op.

squirten
Foto: Jan Zhukov

Is het plas?

Nee, je hoeft niet bang te zijn dat squirten hetzelfde is als een golden shower. Waar het precies vandaan komt is nog een mysterie. Maar waarschijnlijk wordt het vocht geproduceerd door de para-urethale klieren. Deze klieren zitten tussen de vagina en de urinebuis en zorgen ervoor dat vrouwen nat worden als ze opgewonden zijn. De klieren worden ook wel gezien als het vrouwelijk prostaat. Kortom: als je bedpartner squirt is dit geen urine. Dus je kan gerust ademhalen.

Hoe kan je het triggeren?

Net als bij veel dingen in het leven is het een kwestie van oefenen. Allereerst moet je haar G-spot vinden. Deze zit ongeveer vier centimeter diep in de vagina aan de voorkant van de vaginawand. Als je een plekje met ribbels voelt zit je goed. Gebruik je beide vingers en maak zachtjes een ‘kom hier’ beweging. Ook kan je bepaalde standjes doen die de G-spot stimuleren, zoals doggy of de missionaris met haar benen in je nek. Maar het komt vrijwel nooit voor dat vrouwen spuitend klaarkomen tijdens penetratie. Dus ouderwets de vingers gebruiken werkt het beste. Als ze het gevoel heeft dat ze moet plassen dan is het moment suprême bijna in zicht.

Kan iedere vrouw het?

Niet iedere vrouw kan squirten. Sommige vrouwen zijn simpelweg ongevoelig voor G-spot stimulatie. En dat betekent niet dat er iets mis is. Dus no worries als het je niet lukt. Er zijn nog genoeg dingen die je samen kan uitproberen.

Hoogtepunt-3- moment
Foto: Bigstock