Alledaagse items omgetoverd tot fashionstatements

CREDITS: Bigstock

Mode gaat al jarenlang over veel meer dan alleen de kledingstukken die je in je kast hebt hangen. Sterker nog: anno 2023 kan de kast waar je de kleding in ophangt net zo goed een fashion statement zijn.

Zo lang het item gecombineerd gaat met het logo en het herkenbare patroon van een bekend kledingmerk, dienen alledaagse items net zo goed als fashion statements.

Deze alledaagse items brengen jouw fashion game naar een nieuw niveau

Dat gaat eigenlijk voor alles op, amigo. Alledaagse items die jaren terug alleen als functioneel gezien werden, zijn ondertussen onder handen genomen door de grote modehuizen. Dat begon een hele tijd geleden al bij de praktische boodschappentas, die tegenwoordig niet alleen meer uit de kast wordt gehaald voor een bezoekje aan de supermarkt. Want, eerlijk is eerlijk, wanneer je tasje pronkt met een logo van Balenciaga erop, dan gebruik je die niet alleen om te vullen met bananen van de Appie. Om deze verandering in de fashionindustrie nog iets meer kracht te geven, hebben wij dé alledaagse items op rij gezet die tegenwoordig dienen als statement.

Aanstekers

Sinds de opkomst van straatcultuur, en daarbij vrijwel hand-in-hand het gebruik van sigaretten en cannabis, richten modemerken zich steeds meer op het aanstekers laten bedrukken. Vooral zippo’s met het logo van Obey, BAPE of de ontwerpen van Vivienne Westwood zijn tegenwoordig meer collectors items dan dat ze gebruikt worden waar ze voor zijn bedoeld. Tegenwoordig zijn aanstekers niet alleen meer functioneel, maar ook modieus.

Asbakken

En als je dan toch zo nodig een branded aansteker moet gebruiken om je peuk aan te steken, dan kan je er maar net zo goed een branded asbak bij halen om de modieuze look helemaal af te maken. Modemerken zoals Gucci en Versace hebben asbakken omgetoverd tot ware decorustukken en brengen een extra vleugje luxe in huis. Of, nouja, liever buiten huis als het aankomt op asbakken trouwens.

Mokken

Een Double Chocolate Chip Cream Frappucino met een Starbucks mok oogt al redelijk decadent, maar stijlvol? Neuh, dat niet. Gelukkig bestaan er voor de koffieliefhebbers die ook nog een beetje fashion sense hebben sinds een aantal jaar genoeg mokken die wel mode ademenen. Vooral de koffiemok van Balenciaga is het boegbeeld van een koffiemok als fashion statement.

Boodschappentassen

We kennen het gevoel: je gaat naar de supermarkt, rekent je boodschappen af en bedenkt dan opeens dat je wéér je plastic boodschappentas die je had klaargelegd, bent vergeten. Gelukkig is er tegenwoordig een oplossing. Met stijlvolle boodschappentassen van modehuizen die van stof of leer zijn gemaakt, vergeet je namelijk nooit meer je tas mee te nemen omdat je er stijlvoller bijloopt én ben je ook nog eens lekker milieubewust bezig. Twee vliegen in één klap.

Paraplu’s

Een manier om droog te blijven of een manier om iedereen te laten zien dat je té veel geld op je bankrekening hebt? Wij weten het tegenwoordig niet meer als iemand de paraplu uitklapt. Of, in ieder geval de paraplu’s met een designermerk op de bovenkant. Burberry is wat betreft de transformatie van paraplu’s natuurlijk de absolute trendsetter met hun kenmerkende ruitpatroon, al bieden andere grote modehuizen ook steeds vaker paraplu’s aan in hun collectie. Wil je het helemaal next-level? Zelf een design maken en paraplu’s bedrukken kan ook heel nice zijn.

Speelkaarten

Een potje pokeren heeft natuurlijk al wat stijlvols. Maar met speelkaarten van Supreme ben je al helemaal hét mannetje. Samen met Bicycle hebben zij een paar weken terug holografische ‘slicecards’ uitgebracht, die jouw avondje pokeren met de boys naar een nog hoger niveau tilt.

Boeken

Ja, zelfs literatuur ontkomt niet meer aan de fashion industrie van tegenwoordig. Door de jaren heen zijn er heel wat boeken uitgebracht over verschillende modemerken. Vooral de literatuur over de opkomst en de schoenen van Nike zijn geliefd bij veel modefreaks. Afgelopen week kwam bijvoorbeeld nog het boek ‘1000 Deadstock Sneakers’ uit, waarin het verhaal over de exclusiefste sneakers van het merk wordt verteld. Een must have voor elke schoenenfanaat.

Source:
Bigstock