Airbnb Finds: sigaren, rum en Castro in Cuba

Bij het horen van deze drie woorden gaat er bij de meesten direct een belletje rinkelen: Cuba! De jarenlange isolatie en de heftige geschiedenis van dit land hebben er voor gezorgd dat het een plek is als geen ander, waar Amerikaanse oldtimers en kleurrijke architectuur het straatbeeld tekenen. Cuba heeft een ontzettend eigen karakter, maar wordt steeds internationaler. Hierdoor treedt de eigenzinnige aard van het land langzamerhand naar de achtergrond. Wacht dus niet te lang en regel  een vakantie naar dit prachtige land! Wij hebben alvast een waanzinnige Airbnb voor jou en je vriendin gevonden waar je het echte Cuba beleefd.

Mi Habana: Viva la Revolución!

Dit appartement bevindt zich in hartje Havana, te midden van allerlei gave locaties die in elke top-tien lijst staan, zoals de Plaza de la Catedral, het bruisende plein voor de kathedraal waar altijd wel iets te doen is: dansende mensen, muzikanten en marktjes zijn hier vaste prik. Vanaf het plein loop je zo La Bodeguita binnen, de bar waar de allereerste Mojito ooit geschonken zou zijn. Naast de vele barretjes en eettentjes zijn overal in het centrum fascinerende historische hotspots te vinden, zoals het plein waar Castro zijn befaamde speeches gaf, het Revolutiemuseum en het fort dat gebouwd werd om piraten af te weren en later gebruikt werd om politieke gevangenen in te zetten. Even genoeg van de lokale geschiedenis? Wandel dan langs de acht kilometer lange boulevard en geniet van de zee en het uitzicht of pak een stranddag op één van de vele stranden die de Cubaanse kust rijk is.

Cuba, Airbnb Finds: sigaren, rum en Castro in Cuba

I’m blue, da ba dee da ba daa

De eigenaar van dit schitterende appartement heeft duidelijk een favoriete kleur maar wij hebben er absoluut geen problemen mee! Met zo veel kleur zou je misschien verwachten dat het druk over komt maar niks is minder waar. De koele blauwe tonen geven juist een ontspannen, rustig gevoel wat een heerlijke afwisseling kan zijn met de levendigheid in de stad. De hoge plafonds, witte luiken en mix van donkere en lichte meubels dragen daar hun steentje aan bij. Wij zien het al helemaal voor ons om hier wakker te worden en van heerlijke Cubaanse koffie te genieten, terwijl we vanaf het balkon toekijken op de ontwakende stad.

Cuba, Airbnb Finds: sigaren, rum en Castro in Cuba

 

In de voetsporen van Hemingway

Op een steenworp afstand van het appartement ligt nóg een bijzondere plek: Bar el Floridita. Bij het binnenlopen van deze bar lijkt het alsof je even door de tijd reist naar de jaren ‘40 en ’50. Schuif aan bij de bronzen vereeuwiging van schrijver Ernest Hemingway en bestel een Daquiri, zijn favoriete cocktail, terwijl je een Cubaanse sigaar rookt en geniet van de heerlijke warme namiddag.

Cuba, Airbnb Finds: sigaren, rum en Castro in Cuba

 

Salsa, sigaren & een Cuba Libre

Toe aan wat actie? Bekijk dan ook eens de Havaanse Experiences die op Airbnb te vinden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld leren salsa dansen op de Cubaanse manier, wat toch echt wel als een cruciale skill is  als je indruk wilt maken! Beeld je eens in dat je tijdens de Havaanse nachten dicht tegen je meisje aan beweegt en haar verleidt op de heerlijke klanken van de Cubaanse muziek. Dan kan het niet anders dan dat de passie opbloeit.

Is salsa echt niks voor jou? Ga dan voor een heel ander soort, maar niet minder Cubaanse ervaring en maak je eigen sigaar. Met een Cuba Libre in je hand leer je alles over verschillende soorten sigaren en mag je je eigen variant maken. Bovendien leer je ook precies hoe je ze hoort te roken. Kun je mooi in Nederland weer indruk mee maken, denken wij zo.

Om het nog aantrekkelijker te maken, betaal je voor dit gave blauwe appartement maar €44 per persoon per nacht. Blijf je een week of langer? Dan gaat er zelfs nog eens 10% van de prijs af! De keuze voor de eerstvolgende vakantie lijkt ons niet moeilijk: represent, represent Cuba!

Meer info

Cuba, Airbnb Finds: sigaren, rum en Castro in Cuba

Cuba, Airbnb Finds: sigaren, rum en Castro in Cuba