84-jarige Jan showt zijn wagenpark vol supercars met trots

CREDITS: Bigstock

Goals! Goals! Goals!

Dit moet dé natte droom zijn van iedere man. De 84-jarige Jan laat in de serie The Sky is The Limit op SBS 6 met trots zijn wagenpark zien. En wát voor een wagenpark. Man, man, man. Deze ouwe knakker heeft het fantastisch gedaan. Je kan niet anders dan het hem gunnen, want je ziet gewoon dat Jan hard heeft gewerkt.

84-jarige ondernemer Jan showt wagenpark in The Sky is The Limit

De video begint met een uitleg over Jan. Als 12-jarig jochie begon hij te werken bij zijn vader in de bloemenkwekerij. Niet veel later begon Jan voor zichzelf. In 1976 haalde hij als eerste tuinder het gipskruid naar Nederland. Daarna heeft hij nog meer van zijn ondernemer-skills laten zien, waardoor hij uiteindelijk één van de grootste en rijkste tuinders van het Westland werd.

Jan is dus een ondernemer pur sang, maar misschien nóg wel meer autoliefhebber. Hij heeft zijn garage omgebouwd tot een Italiaanse binnentuin. Hier wonen zijn auto’s: ”Dat hoort er een beetje bij. Je moet natuurlijk wel een bijpassend onderkomen hebben.”

De supercars

Als eerste laat hij zijn Lamborghini Urus zien. De Italiaanse SUV is zijn trots. Al wijzend zegt Jan: ”Wat is nou het allerschoonste? Nou hier staat ‘ie. Zeshonderd en vijftig pk.” Daarna loopt hij door naar zijn Maserati GranTurismo. Ook daar is hij over te spreken: ”Fluisterstil en ontiegelijk snel. Noem maar op.”

Hij loopt door: ‘‘Hier heb je de Aston Martin. De DB9. Ik vond dat ook altijd een ge-wel-dige auto. Een goede vormgeving. Grandioos.” Als laatste laat hij zijn Ferrari zien: ”Dan heb ik hierzo nog de Ferrari 456. Als je hier met deze auto 100 kilometer weg bent, dan is het net een naaimachinetje. Dan gaat ‘ie zo grandioos mooi lopen.”

Tip: Het is tof om de video helemaal te kijken. Zijn verhaal over hoe hij succesvol is geworden met ondernemen is fascinerend. Daarnaast zie je ook een trotste man met een liefde voor het leven.

Tip II: Als het je alleen om de auto’s gaat kan je op 1:45 inschakelen. Hij begint met de legendarische woorden: ”Een beetje snelheid en mooie vormgeving, dat kan nooit geen kwaad.”

Prachtige man, met mooie verhalen

Vandaag de dag werkt Jan op 84-jarige leeftijd nog steeds zeven dagen in de week. Deze man verdient diep en diep respect. Simpelweg omdat hij gewoon keihard werkt, terwijl je ziet dat hij van het leven geniet.

Tussen neus en lippen door krijgt Jan de vraag die bij ons allemaal heerst: ‘Waarom heb je er zo veel?’ Zijn antwoord is prachtig: ”Nou ja, dat is nu eenmaal zo. Dan heb je een bepaalde auto, dan ben je ergens; meestal bij andere liefhebbers. Dan denk je; jeej, dat zou ook wel leuk zijn. Zo komt van het één het ander.” En alles zegt Jan met een brede glimlach.

Voor deze auto’s is een hoop geld nodig. Daarnaast moet je het er ook maar aan willen uitgeven. Dat was/is voor Jan niet moeilijk: “Weet je wat het is. Als je geslaagd bent, en je hebt het op een normale wijze dat geld verdiend. Dan denk ik: ja jongens, ik vind dat je daar best leuke spulletjes voor mag kopen.” Zo is het maar net, Jan.

Wil je weten welke supercars het populairst zijn op Insta? Check dan dit artikel. Spoiler: hier doen de Lambo’s het ook goed.

supercars
Foto: Dhiva Krishna