5 succesvolle cadeau’s voor vrouwen

Als je een vriendin, moeder, zus of oma hebt is het waarschijnlijk erg herkenbaar. Op speciale dagen wordt er een speciaal cadeau verwacht, maar jij hebt geen idee wat je in godsnaam moet geven. Ieder cadeau dat je geeft lijkt met een nep lachje en een geforceerde  “Ach, dankjewel schat!” in ontvangst genomen. Nee, als man kan cadeau’s voor vrouwen kopen kopen erg lastig zijn. Deze Kerst zit je overigens gebakken: wij hebben 5 cadeau’s voor vrouwen voor je waar je gegarandeerd de spijker mee op z’n kop slaat!

Met deze cadeau’s voor vrouwen zit je deze Kerst gebakken

1. Een luchtje

Een van de beste tips voor cadeau’s voor vrouwen die we je kunnen geven, is een luchtje. Maar dan wel the right way. Een luchtje is namelijk erg persoonlijk, het is dus makkelijk om hiermee de fout in te gaan. Als je echter een passend en lekker luchtje voor haar uit weet te kiezen, zit je zeker goed. De makkelijke benadering is hier om te gaan voor een luchtje dat ze besproken heeft of eventueel al heeft.

Is dit ‘ideale’ luchtje niet in the picture? Dan is het belangrijk om te kijken naar de luchtjes die ze wél heeft. Schrijf de namen op een briefje en ga naar een goede parfumerie. Daar werken namelijk genoeg vrouwen die er behoorlijk wat verstand van hebben. Vertel de vrouwen over wat je vriendin lekker vindt (aan luchtjes dan hè). Vervolgens kunnen deze vrouwen je er een stuk beter bij helpen om een luchtje uit te kiezen voor je vriendin. Altijd goed om naast het gekochte luchtje een tester mee te nemen van hetzelfde luchtje: dan kan ze hem proberen voor ze hem uit het plastic haalt. Mocht ze hem dan toch niet lekker vinden, kan ze terug gaan en een eigen luchtje uitkiezen.

cadeau's voor vrouwen, 5 succesvolle cadeau’s voor vrouwen
Foto: Porapak Apichodilok

2. Sieraden

Sieraden zijn een voorbeeld van cadeaus die vaak mis gaan. Veel mannen vergeten namelijk hierbij hun vriendin zelf en richten zich voornamelijk op hun eigen smaak. Niet doen. Bij sieraden is het juist heel belangrijk om naar je vriendin te kijken. Wanneer we het namelijk hebben over cadeau’s voor vrouwen, dan is de vrouw zelf altijd de grootste prioriteit. Draagt je vriendin altijd subtiele sieraden, oftewel: geen grote hangers, dunne kettinkjes en kleine knopjes in haar oren? Ga dan niet voor iets groots, maar haal iets wat bij haar past. Wederom zou je dit kunnen doen door foto’s te maken van de sieraden die ze al heeft en deze aan de winkelmedewerkster in de juwelier te laten zien.

Een erg belangrijke kwestie op het gebied van sieraden voor vrouwen is de kleur van de sieraden. Veel vrouwen dragen namelijk altijd goud óf altijd zilver. Maar je hebt bijvoorbeeld ook nog rosé goud, dat zit er weer een beetje tussen in. Het is overigens zaak om niet van haar sieraadkleur af te wijken. Bij sieraden is het overigens ook altijd goed om voor een materiaal te gaan dat niet roest, hier moet je even naar vragen bij de juwelier. Deze hoeft ze namelijk niet elke keer af te doen als ze gaat douchen of zwemmen.

Bonus tip: gepersonaliseerde sieraden. Wil jij je cadeautje écht nailen? Ga dan voor gepersonaliseerde sieraden. Maar geen ring. We herhalen: geen ring. Tenzij je haar ten huwelijk wil vragen, is het echt not done om een ring te geven. Je wil geen verwarring creëren. Tenzij je het erbij zegt natuurlijk, maar het maakt een cadeau een stuk ongemakkelijker als je erbij moet zeggen dat het geen aanzoek is. In principe zijn gepersonaliseerde sieraden altijd een goed idee: zoek een armband of ketting uit die bij haar sieradencollectie past en laat er een persoonlijke boodschap in graveren. Hierbij moet je overigens écht niet de bovenstaande tips vergeten, anders gaat ze ‘m alsnog niet dragen waarschijnlijk.

3. Doe-cadeau

Durf je het niet aan om voor een tastbaar cadeau te gaan, dan resteert je nog altijd de ‘doe-cadeau’ optie. Altijd een goede: je kunt hier bijna nooit de fout mee ingaan. Mits je haar geen bierproeverij geeft omdat je zelf van speciaalbier houdt natuurlijk. Een doe-cadeau moet iets zijn wat vooral zij leuk vindt om te doen. Wil ze bijvoorbeeld al enorm lang naar een theatervoorstelling, maar weiger je al een jaar om mee te gaan? Als je haar twee kaartjes cadeau doet om met een vriendin te gaan maak je haar gegarandeerd blij. Of bijt op een houtje en ga zelf mee natuurlijk, dat is aan jou. Om je op gang te helpen hebben we een aantal leuke doe-cadeau’s op een rij gezet.

 • Een dagje wellness (eventueel met hotelovernachting)
 • Uiteten in een goed restaurant
 • Dagje wijnproeven
 • Skydiven/bungeejumpen (als ze hiervoor in is)
 • Naar een tof concert met z’n tweeën
cadeau's voor vrouwen, 5 succesvolle cadeau’s voor vrouwen
Foto: Energepic.com

4. Weekendje weg

Als je het doe-cadeau naar een next level wil tillen, kun je gaan voor een weekendje weg. Laten we je alvast verklappen: dit is succesgarantie. Met een weekendje weg zit je altijd goed. Ga voor een leuke citytrip, knusse Airbnb of bijvoorbeeld een weekendje Ardennen met z’n tweeën in een luxe hotel. Waar je heen gaat maakt in principe niet zo veel uit, als het maar een beetje ‘romantisch’ is.

Bij het geven van een weekendje weg kun je het lekker spannend houden door nog niet te vertellen waar jullie naartoe gaan. Prik een datum, schrijf een kaartje en hou de bestemming nog open. Verder is het leuk wanneer je het vooraf wel een beetje goed plant. Check of je een hotel hebt met goede recensies, zoek een leuk restaurant uit om ’s avonds te eten en plan bijvoorbeeld een leuke activiteit in. Het weekend is haar cadeau, zorg dus dat je het voor haar zo leuk mogelijk maakt. Zolang je geen rondleiding door een voetbalarena of een bezoekje aan het F1 circuit plant, zit je bijna altijd goed. Hou de hobby’s van je vriendin in je achterhoofd, dan heb je succesgarantie!

5. Cadeaubon

Schrok je vannacht badend in het zweet wakker, met de conclusie dat morgen haar verjaardag is?  En moet je écht last minute een cadeau voor haar zien te regelen? Het is misschien vals spelen, maar een van de veiligste cadeau’s voor vrouwen is toch wel de cadeaubon. Hiermee zit je namelijk echt al-tijd goed. Het wordt misschien minder gewaardeerd dan een gepersonaliseerd kettinkje, maar ze is er gegarandeerd wel blij mee. Vooral als je een beetje origineel doet en geen algemene VVV-bon geeft, maar juist een van een winkel waar ze iets speciaals kan kopen. We hebben een aantal voorbeelden voor je op een rij gezet.

 • De beauty-bon. Deze bon is geldig in verschillende drogisterijen en parfumeries, je kunt ‘m overigens gewoon kopen in iedere supermarkt/primera. Een makkelijke keuze wanneer je echt in tijdnoot komt.
 • Een bon van haar favoriete winkel. Die winkel waar ze op first name bases is met iedere winkelmedewerkster, en waar ze wekelijks met tassen van thuis komt.
 • Een bon van een specifieke parfumerie, bijvoorbeeld de Douglas.
 • Een Fashioncheque, deze kan ze bij heel veel kledingzaken inleveren.
 • Een toepasselijke cadeaubon op haar. Is ze bijvoorbeeld zwanger, dan kies je voor de prénatal. Houdt ze van sport, ga dan voor een cadeaubon voor een sportwinkel. Of is ze juist gek van het theater? Kies dan een theaterbon. Cadeaubonnen heb je bijna overal van, het is dus wel leuk om hem een beetje persoonlijk te maken.
 • Iedere vrouw heeft zo haar winkeltjes. De guilty pleasure winkeltjes, noemen we ze. Een voorbeeld van zo’n winkel is Rituals, of bijvoorbeeld Lush. Eigenlijk gewoon de winkels waar jij helemaal niks van snapt, van die geurrijke winkels gevuld met drie miljoen verschillende zeepjes. Cadeaubonnen van die winkels doen het ook altijd goed.

Bonus tip: Een bloemetje erbij doet het altijd goed. Het liefst een bloem die ze wel mooi vindt ook. We weten het, een bloem is een bloem. Toch hebben veel vrouwen bloemen die ze heel mooi vinden, maar ook bloemen die ze niet mooi vinden. Even terugdenken aan wat voor iets ze normaal gesproken op de vensterbank heeft staan dus.

cadeau's voor vrouwen, 5 succesvolle cadeau’s voor vrouwen
Foto: Jon Tyson