5 simpele tips voor een dijk van een interieur!

Na een tijdje raak je uitgekeken op je interieur en ieder jaar doen honderden interieur stylisten hun uiterste best om de mooiste ideeën de wereld in te slingeren. Een aantal aanpassingen aan je interieur doet wonderen en het kan zo weer een tijdje mee. Maar waar begin je en hoe heb je snel veel plezier van jouw werk? Hier een aantal tips voor een dijk van een interieur!

Jouw droom interieur is met deze tips weer een stap dichterbij.

Voor een flinke overhaul van je interieur kun je kiezen voor een volledige verbouwing, maar een paar kleine aanpassingen kunnen al veel doen! Door middel van een aantal tips willen we je op weg helpen met een nieuwe look voor in jou woon- of eetkamer.

Een andere kleurtje

De kleuren van je muren doen veel voor jouw interieur. Maar vaak wordt vergeten dat ook de vloer en het plafond veel kunnen doen voor jouw inrichting. Door het aanbrengen van een nieuwe kleur op de muur heb je zo een heel andere sfeer in je kamer. Denk er echter wel aan de je de kleur van de muur als laatste moet kiezen. Jouw nieuwe meubels moeten jaren mee gaan, de kleur op je muur pas je aan in een handomdraai!

Interieur Tips

Draadloos

Tegenwoordig kun je alles draadloos met elkaar verbinden. Hier zou je dan ook gretig gebruik van moeten maken. Slimme lampen, speakers en shutters dragen allemaal bij aan de look & feel van jouw toekomstige interieur. Kun je alles bedienen vanuit je smartphone of zelfs via je stem, dan zal dit zeker bijdragen aan jouw comfort. Ohja en je vrienden maak je er ook gelijk jaloers wanneer je de theatermodus inschakelt.

Eye-catcher

Ieder interieur heeft een echt eye-catcher nodig. Is het echt een grote ruimte, dan kun je ervoor kiezen om meerdere eye-catchers plaatsen. Een goede eye-catcher is bijvoorbeeld een haardwand waarbij je het haardhout ernaast opstapelt. Maar ook een grote piano, kunstwerk of heel interessant meubelstuk kan een goede eye-catcher zijn. Kies iets wat bij jou past! Je interieur is tenslotte een weerspiegeling van jou.

Haal de natuur in huis

Planten hebben niet alleen een lucht zuiverende werking, maar ze dragen ook sterk bij aan het interieur. Een plant dient ook als accessoire in huis. Door wat groen toe te voegen heb je ook direct een minder kille sfeer. Let bij het kiezen van de juiste plant op het formaat en op deze geschikt is voor binnen. Een tuinder of hovenier kan je er alles over vertellen.

Heb je geen zin of tijd om je planten te verzorgen, dan kun je natuurlijk ook gaan voor kunstplanten. Ga dan wel voor goede en niet van die goedkope troep.

Interieur Tips

Neem de tijd

Tenzij je interieur stylist bent, kun je het beste de tijd nemen om jouw interieur helemaal van jou te maken. Soms moet er iets weg en soms kom je iets tegen wat je dolgraag op wilt nemen in je ‘collectie’. Dit kost nou eenmaal tijd en neem die dan ook. Je wilt niet dat je interieur een bij elkaar geraapt zooitje is.

Interieur Tips