5 bekendste gin tonics!

CREDITS: Peter Fazekas

Gin Tonics zijn razend populair geworden waarbij er dan ook vele varianten van bestaan. De een net wat subtieler waarbij de ander wel weer wat kruidiger mag. Geen enkele Gin is hetzelfde waarbij dus ook weer om een eigen tonic en garnering wordt gevraagd. Wanneer je het perfecte evenwicht tussen beiden weet te vinden, zal er een smaakexplosie in jouw mond ontstaan.

Bekendste gin tonics

Iedere Gin Tonic bestaat uit véél (maar echt veel) ijs, gin, tonic en de nodige garnering. Maar elke Gin heeft een andere Tonic en andere garnering nodig dus hoe zet je de nou de lekkerste Gin Tonic neer?

Natuurlijk begin je met een goed, groot glas te pakken zodat je deze allereerst kunt vullen met veel ijs. Door goed draaiende bewegingen in te zetten maak je het glas koud. Als De eerste stap is gezet, is het tijd voor de juiste garnering wat voor elke Gin Tonic anders is. Gooi er nog wat ijsklontjes bij (want, meer ijs is natuurlijk meer beter) en voeg daar 40 ml gin bij. Dit is makkelijk af te meten met een jigger of barmaatje. Als laatste komt hier de juiste tonic bij waarna je er een goede roer doorheen jast. Et Voíla: jouw eigen gemaakte Gin Tonic die jij nu op het (dak)terras in het heerlijke zonnetje naar achteren kunt nippen.

Enkele opvallende soorten Gin wereldwijd

Om je alvast goed op weg te helpen met het serveren van de allerberste gin of het maken van heerlijke Gin & Tonic, zetter we hier uitzonderlijke soorten Gin op een rijtje. Ontdek de verschillende smaken en bepaal welke gin jij het lekkerste vindt.

1. Hendrick’s Gin uit Schotland

Hendrick’s Gin is opgericht in 1999 en is een merk van William Grant & Sons wat gevestigd is in Girvin, Schotland. Hendrick’s zit omhult in een donkere fles wat het merk meteen zijn authenciteit geeft. De smaak is floraal, met toetsen van rozenblaadjes en komkommer en de pittige smaak van jeneverbes.

Benodigdheden:

– 40 ml Hendrick’s Gin
– Tonic: Fever-Tree tonic water
– Rozenblaadjes en dunne plakjes komkommer

gin tonics, 5 bekendste gin tonics!
Foto: Peter Fazekas
2. Bombay Sapphire

De Britten staan wereldwijd bekend om hun kwalitatieve gin waarbij de bekende toch wel Bombay gin is, in de nog bekendere blauwe fles. Dit merk kent verschillende smaken zoals Sapphire Gin, Sapphire East Gin en Dry Gin. De Bombay Sapphire bestaat uit verschillende kruiden en specerijen zoals zoethout, jeneverbessen, amandel, citroen, straatpeper bessen en koriander.

Benodigdheden:

–  40 cl Bombay Sapphire
–  Tonic: Fever-Tree Indian Tonic
–  Limoen of citroen

Bekend drankje: Bombay Sapphire Bramble

– 50 ml Bombay Sapphire
– 20 ml citroensap
– 1 theelepel poedersuiker
– 15 ml bessen likeur (Crème de Cassis)
– 1 zwarte bes
– Citroenschijfjes
– Geschaafd ijs

gin tonics, 5 bekendste gin tonics!
Foto: Soul van Schaik
3. Tanqueray Gin

De Tanqueray is oorspronkelijk gedistilleerd in 1830 door Charles Tanqueray in het Bloomsbury District, Londen. Acht jaar later ontstond Edward & Charles Tanqueray & Co. Tanqueray is erg fris van smaak door jeneverbessen, engelenwortel en korianderzaden.

Benodigdheden:

– 40 ml Tanqueray Gin
– Tonic: Fever-Tree tonic water
– Citroenrasp

gin tonics, 5 bekendste gin tonics!
Foto: Sanah Suvarna
4. Monkey 47

De Monkey 47 heeft zijn naam te danken aan de 47 verschillende ingrediënten in de gin wat het dus een complexere smaak geeft. Montgomery Collins is begonnen met het brouwen van zijn eigen gin in zijn gasthuis genaamd ‘The wild monkey’ waar deze gin dan ook naar is vernoemd.

Benodigdheden:

– 40 ml Monkey 47
– Tonic: Mediterrane tonic of vlierbloesemtonic
– Citroengras

gin tonics, 5 bekendste gin tonics!
Foto: Wine Dharma
5.Gordon’s Londen dry gin

Alexander Gordon heeft in 1769 zijn beroemde distilleerderij opgericht in het Southwark, Londen. Het recept is een goed bewaard geheim. De droge Gin is een smaak waarbij jeneverbes en citroen vrijkomen. Het is ideaal om een traditionele Gin Tonic neer te zetten die iedereen in principe lust. Gordon is drie keer gedistilleerd om zuiverheid te garanderen.

Benodigdheden:

– 40 ml Gordon’s Londen dry gin
– Tonic: Schweppes Original Tonic
– Sinaasappel rasp
– Steranijs of gember

gin tonics, 5 bekendste gin tonics!
Foto: Ollie Hoolachan