Voor €300 kun je nu een potje ballen in Camp Nou

CREDITS: Tim Roosjen // Unsplash

Naast Nederlandse legendes Johan Cruijf, Ronald Koeman, Patrick Kluivert én Frenkie de Jong (nog wel ff doorpakken, Frenk) kunnen nu ook andere namen de grasmat van Camp Nou bespelen. Ook Sjoerd van der Piek van Zwaluw 6 en Pieter Pensbier van VV Beekbergen 8 kunnen nu furore maken in Catalonië. En dat voor maar 300 ekkies per persoon.

Voetballen in Camp Nou, zonder te kunnen voetballen

Het mooiste van alles: je hoeft geen tiki-taka-Xavi te zijn, of een onnavolgbare prime-Messi. Nee, Barça biedt nu gewoon wedstrijden aan die jij met je team kan boeken. Misschien kun jij met je maten het niveau weer een beetje opkrikken. Of meteen effe een kijkje nemen in de boekhouding, want die schijnt ook een puinhoop te zijn… Dat is één van de redenen dat FC Barcelona deze kans nu aan jou biedt.

Camp nou, Voor €300 kun je nu een potje ballen in Camp Nou
Foto: Ken Russo

Officiële kleedkamers, coaches én scheidsrechters

Het is niet niks wat je krijgt hoor van de club. Hierbij het lijstje:

  • Personeel dat je begroet bij het stadion
  • Omkleden en douchen in de Camp Nou-kleedkamer
  • Een warming-up van 15 minuten
  • Het veld betreden via de officiële tunnel, zoals Ansu Fati & Co
  • Een wedstrijd van 60 minuten
  • Officiële scheidsrechters en coaches
  • Een medisch team dat klaar voor je staat (mocht het misgaan)

Mocht Barça dus nog steeds je droomclub zijn, dan is dit een mooie kans. De kans doet zich voor tussen 6 en 11 juni, en op het moment van schrijven zijn er nog tickets beschikbaar.

Kritiek

Voetbal zou voetbal zijn als er géén kritiek geleverd wordt. Veel mensen vinden het een trieste bedoeling dat zo’n grote club op deze manier geld wil verdienen. Ook fans zijn niet he-le-maal blij: “So, we’re renting our beautiful stadium out to everyone. Nice,” schrijft een fan op Twitter. Hieronder een aantal kritische noten uit het Tweet-land voor leedvermaak.

En toch lijkt het ons wel lekker om een balletje te hoog houden op de middenstip. Wat jij?