25 jaar Awakenings: snoeihard startschot geklonken, maar deze zomer gaan we nog harder

Gooi je al favo technohelden bij elkaar, verdeel ze over zeven dikke area’s en je hebt Awakenings. Nou nou, dit is wel héél kort door de bocht, maar het is wel kenmerkend. Wij gingen de 25e verjaardag van hét technofestival vieren, en toen konden we A week niks.

25 jaar Awakenings: al een kwart eeuw gas geven

Dit jaar jaar is het uitpakken geblazen voor de eindbazen achter het festival. Dat mag ook wel; 25 jaar is niet niks. Dat is een kwart eeuw aan ‘We staan rechtsvoor’ en ‘Wajoo, hoe lekker gaan wij?’

Het Easter Festival in Spaarnwoude en de vier nachtshows in de Gashouder waren het startschot, want in juli gaat Awakenings het dubbeldik overdoen. Deze zomer komt het festival nóg harder terug met een 3-daags-festival in Hilvarenbeek. Mét camping, dus dan is het plaatje compleet. Zin in.

, 25 jaar Awakenings: snoeihard startschot geklonken, maar deze zomer gaan we nog harder

Easter Festival en Gashouder

Het Easter Festival werd in het leven geknald op het oude, vertrouwde terrein Spaarnwoude. Met menselijke klappers als Reinier Zonneveld, Joris Voorn, KINK en Amelie Lens achter de draaischijven móést dit wel dik worden. En, je mag ons op onze blauwe ogen geloven: man, man, man dit was gas geven.

In sommige area’s gingen we hard op duistere techno, in andere area’s konden we het iets rustiger aan doen. Of ja… Overal waar je binnenstapt klappen de BPM’s lekker binnen.

Naast dit festival stonden er ook traditiegetrouw vier nachtshows gepland in de Gashouder. F*ck, daar waren we niet bij. Maar check de beelden en je bent digitaal verkocht aan de techno heaven op aarde. Kan ook niet anders, als je deze namen ziet: Richie Hawtin op de donderdag, Reinier Zonneveld op de vrijdag, Kölsch op de zaterdag en Ben Klock op de zondag.

, 25 jaar Awakenings: snoeihard startschot geklonken, maar deze zomer gaan we nog harder

Awakenings Summer Festival

En dit soort namen komen tijdens verse zonnestralen naar het zomerfestival van Awakenings in Hilvarenbeek. 29, 30 en 31 juli wordt het drie dagen lang pompen op het enige driedaagse technofestival in Nederland.

Er komen negen area’s, met zowel buitenstages buiten als technotenten. Allemaal in Awakenings-stijl, dus verwacht nu ook weer dikke lichtshows, top notch aankleding en vooral heel veel technoliefhebbers.

Check hier de volledige line-up en hoe je nog tickets kan scoren.

En als je wil weten hoe dat er ongeveer uit gaat zien, gelukkig hebben we de beelden van het Easter Festival én van eerdere festivals nog:

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…