Miljardair wil ‘klassieke Defender’ opnieuw in productie nemen

CREDITS: Cool 'n Vintage

MIljardair Jim Ratcliffe is zó’n fan van de Land Rover Defender, dat hij de productie graag nieuw leven had ingeblazen. Van het oude model, om precies te zijn. Dit nieuws brachten we je al in 2017, maar inmiddels is er meer bekend over zijn plannen.

Helaas liepen de gesprekken met Jaguar-Land Rover nergens op uit, dus hij besloot een alternatief voor de klassieke Defender helemaal opnieuw te gaan produceren. Onder een andere naam, namelijk ‘Grenadier’. Wordt dit wat? De Britse miljardair heeft er maar liefst 750 miljoen voor over, dus die kans is zeker aanwezig!

750 miljoen voor een tweede leven van de Land Rover Defender filosofie

Ratcliffe wil de essentie van de Defender terug brengen op de markt en is het er duidelijk niet mee eens dat Land Rover met hun nieuwe generatie Defenders dat gedaan heeft. Een terreinwagen die bedoelt is voor jagers, boeren en avonturiers. Die niet kapot te krijgen en makkelijk te repareren is. De naam ‘Grenadier’ is na een internetstemming gekozen. De naam linkt naar de pub waar het idee tot stand is gekomen.

INEOS Grenadier
Foto: INEOS Automotive

INEOS Automotive wil de auto’s gaan produceren in Bridgend, Wales. Nu is de fabriek nog van Ford, maar deze wordt gesloten na aanleiding van de bezuinigingen. Dik 200 van de 1700 huidige werknemers kunnen blijven en werken aan de nieuwe Grenadier. INEOS Automotive hoopt vervolgens nog eens 300 extra mensen te laten werken aan de terreinwagen.

Jim Ratcliffe die eigenaar is van INEOS, één van de grootste chemiebedrijven ter wereld, heeft een liefde voor de klassieke Defender. Hij zag door het verdwijnen van het oude model een gat in de markt en wil dit invullen met de Grenadier. Het doel is niet om een replica van de Defender te gaan bouwen, maar een auto die dezelfde filosofie weerspiegelt. De auto moet dus simpel te repareren zijn en onverwoestbaar. De Grenadier moet over de hele wereld boeren en bosbouwers gaan voorzien in hun behoefte.

In de toekomst willen ze meer iconische off-road voertuigen gaan bouwen. De eerste exemplaren van de Grenadier moeten over twee jaar van de band gaan rollen en worden voorzien van benzine- en dieselmotoren van BMW. De prijs van de 4×4 auto moet beginnen bij €39.500. Inmiddels is INEOS Automotive bezig met het samenstellen van een team en ze zijn nog op zoek naar mensen.

Wil je meedoen? Dit zijn de vacatures.

https://www.instagram.com/p/ByA0BXvnaI3/

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…