Onderzoek: ook mannen zijn goed in het faken van orgasmes

CREDITS: Foto: Unsplash - Dainis Graveris

Of het nou is om het zelfvertrouwen van hun partner intact te houden, of omdat ze er gewoon snel van af willen zijn: vrouwen faken orgasmes. En vaak ook. Mocht je nou niet heel zelfverzekerd zijn over je bedprestaties kan dit best confronterend zijn.

Maar, nu ‘komt’ het: wij mannen zijn ook allesbehalve heilig. Uit een Amerikaanse studie blijkt namelijk dat minstens 30% van de mannen een orgasme faket.

De redenen voor het faken

De redenen voor het faken van een orgasme lopen best uiteen. Denk bijvoorbeeld aan: het zelfvertrouwen van je partner intact houden, geen zin meer hebben, slechte seks, een vroegtijdig orgasme waarna je doorgaat en een tweede orgasme faket, en zo kunnen we wel even doorgaan. Wij wel hè. Nog een reden die vaak genoemd wordt is de druk die mannen voelen bij seks. Van mannen wordt er namelijk altijd verwacht dat hij zin heeft in seks, maar dat is soms helemaal niet het geval. Soms willen wij ook gewoon even een ‘goed gesprek’ voeren enzo. Ahem, kuch.

piemel
Foto: Bigstock

Hoe the f*ck faken mannen een orgasme?

Vrouwen hoeven maar een paar keer extra te kreunen, puffen, hijgen, gillen, whatever, en dan lijkt het hoogtepunt al bereikt. Voor ons mannen is het iets minder makkelijk. Bij ons is er namelijk altijd wel sprake van een lading die tastbaar is.Een condoom wordt daarom vaak gebruikt bij het faken van een orgasme. After the deed is done luiden de woorden van de man die ab-so-luut niet is klaargekomen: “Ik moet even naar de wc.” En daar gooit hij dan zijn niet gevulde plastic preservatiefje zó de prullenbak in.

Mannen eerlijker dan vrouwen

Hoe je het ook went of keert, eigenlijk is het gewoon kut. Niet alleen lieg je tegen je partner, maar je seksleven gaat er ook niet op vooruit wanneer je de problemen niet bespreekt. De echte gentlemens onder ons vertellen hun partner dan ook gewoon de waarheid. Ongeveer een kwart van de mannelijke partners vertelden naderhand dat ze hadden gefaked. En de dames? Die zijn minder eerlijk, maar dat wisten we natuurlijk al. Grapje hoor ladies. Maar één vijfde van de vrouwen vertelden aan hun partner dat ze hadden gelogen over hun orgasme. Tsk tsk.

Orgasme
Foto: Unsplash – Charles Deluvio