In de spotlights: Laura Vandervoort

Denk je aan mooie actrices, denk je vaak snel aan Margot Robbie, Scarlett Johansson of Megan Fox. Vandaag staat een iets minder bekende actrice in de spotlight, maar zeker niet minder prachtig: Laura Vandervoort. Geboren en getogen in Canada, verklapt haar naam al dat ze Nederlandse roots heeft. Haar moeder is Canadees, haar vader Nederlands.

Laura Vandervoort: actrice en universitair afgestudeerde

Toen Laura dertien jaar was, begon ze al aan haar carrière als actrice. Veelal had ze bijrolletjes in series en verscheen ze in reclames. Op 19-jarige leeftijd had ze haar eerste lead role te pakken, in de Canadese serie Instant Star. Ondertussen studeerde ze ook nog even aan de York University in Toronto. Engels en psychologie stonden daar voor haar op het curriculum.

Vervolgens speelt Laura dus vooral in wat onbekendere series en blijft de grote exposure beperkt tot bijrollen. Zo heeft ze bijvoorbeeld een bijrol in Ted, dezelfde film als de beeldschone Mila Kunis. We hopen, en denken, dat Laura nog veel bekender gaat worden en dat ze nog veel vaker op het witte doek verschijnt. En mocht je je afvragen waarom, check dan hieronder even haar mooiste Insta-kiekjes!