Kijkvoer: Nederlandse schaatsdames snappen hoe Insta werkt

Het startschot van het schaatsseizoen heeft geklonken. En dat betekent dat wij Nederlanders weer ergens in uitblinken. Een fijn moment voor ons, maar dat is niet alleen maar omdat we prijzen binnenharken…

Naast dat onze schaatsdames héél goed zijn in glijden over ijs, weten ze ook dondersgoed hoe Instagram werkt. Jutta Leerdam, Suzanne Schulting, Joy Beune en Irene Schouten delen met liefde en plezier Reels die de aandacht trekken. Maar ook de piepjonge Pien Hersman weet precies de goede video’s te delen, waardoor héél veel mannen het leuk vinden om schaatsen te kijken…

O.a. Suzanne Schulting, Joy Beune en Jutta Leerdam snappen Instagram

Dat we fan zijn van onze topsportsters, lieten we al eerder zien tijdens de Olympische Winterspelen. Het nieuwe seizoen vraagt weer om nieuwe video’s, dus de komende tijd zitten we gebakken. Hieronder delen we alvast de beste Reels van de laatste tijd, waardoor jouw dag meteen weer een stukje beter is. Toch?

Suzanne Schulting

Tja, wat moeten we nog over Suzanne zeggen? Een goede wijn behoeft geen krans… Nederland heeft een zwak voor haar, en dat is meer dan terecht. Ze maakt regelmatig haar 921K volgers blij met dit soort filmpjes:

Joy Beune

De blonde pas 23-jarige speed skater gebruikt Insta ook als verlengstuk van haar carrière. Soms post ze persoonlijke plaatjes op festivals, maar Joy’s schaatsvideo’s laten je hart ook sneller kloppen…

Pijnpuntje: niemand minder dan Kjeld Nuis is haar vriend, dus tegen hem op schaatsen zal lastig worden.

Jutta Leerdam

Check ons archief en je weet het: Jutta komt vaker voorbij op MANIFY. Zo waren we er als de kippen bij toen ze een duik nam op de Malediven én toen Jutta Leerdam door onze amigo’s van FHM werd uitgeroepen tot mooiste sportvrouw van Nederland. Hier laten we niet voor niets zien dat ze mooiste billen heeft van ons kikkerlandje.

Gelukkig dropt ze vaak dit soort beelden op The Gram:

Irene Schouten

Als drievoudig Olympisch-kampioene weet je dat er veel ogen op je gericht zijn. Als je dan ook nog dit soort toffe foto’s deelt, dan weet je dat die ogen beginnen te glinsteren.

Pien Hersman

Aah, Pientje. De jonkie, maar ze doet niet onder voor de rest hoor. Sterker nog: deze dame gaat hele hoge ogen gooien. Zéker op Instagram als je dit soort video’s blijft posten: