Bloedmooie actrices uit de jaren ’40 en ’50

We hebben genoeg lijsten van bloedmooie vrouwen anno nu, je bent natuurlijk bekend met de befaamde weekend desires. Maar de actrices van vroeger mochten er ook zeker wezen. Daarom laten we eens even stil staan bij de beauty’s van 60 jaar gelezen.

De mooiste actrices uit de jaren ’40 en ’50

Elizabeth Taylor

A one of a kind’ is het eerste wat te binnen schiet. De legendarische actrice is geboren op 27 februari 1932, in Londen. Ze stond bekend om haar rol in de film ‘Cleopatra’, dat een prijskaartje had van 44 miljoen. Rekening houdend met de inflatie, wordt dit gezien als een van de duurste films ooit. Dit kwam de sexiness van Mrs. Taylor alleen maar ten goede.

Brigitte Bardot

Zij liet in de jaren vijftig en zestig zien dat een vrouwenlichaam niet moest worden weggestopt. Ze speelde als geen ander haar natuurlijke looks grandioos uit. Dikke lippen, grote ogen, perfecte rondingen, spleetje tussen haar tanden èn een prachtig lijf. Natuurlijk hoort deze française dan ook bij de mooiste actrices van toen.

Audrey Hepburn

We kennen haar van de iconische film ‘Breakfast at Tiffany’s’. Bij deze half Nederlandse vrouw komen de woorden classy, elegant en schoonheid bij elkaar. Dit alles is een formule wat haar de sexappeal geeft en mannen vroeger voor haar in katzwijm vielen. Wij begrijpen wel waarom.

Ava Gardner

Actrice Ava Gardner stond bekend om haar schoonheid en voor het volledig omvatten van haar vele rollen als femme fatale. Haar dramatische trekken, amandelogen en zandloperfiguur zorgde voor de belichaming van elegantie.

Judy Garland

Haar beroemdheid heeft ze te danken aan de rol Dorothy in ‘The Wizard of Oz’,  maar heeft nog vele awards binnen mogen slepen voor zowel haar zang- en danskunsten als haar acteertalent. Naast dat ze er als een plaatje uitzag, werd er verteld door menig mens dat ze humor had. En dat is zeker een puntje om mee te nemen als het aankomt op aantrekkelijkheid van een vrouw.

Lauren Bacall

Lauren Bacall, bekend om haar hese stem en zwoele uiterlijk, begon haar carrière met de film ‘Big Sleep’ in 1946. Ze had de perfecte balans tussen schoonheid, intelligentie en een sterk karakter. Met haar groene, katachtige ogen kon ze de perfecte, zwoele blik opzetten.

https://www.instagram.com/p/BSTqSNFg9PT/?taken-by=lauren.bacall

Grace Kelly

In de jaren vijftig was actrice Grace Kelly het gezicht van de Amerikaanse schoonheid: een natuurlijke frisheid, een atletisch lichaam en een gepolijste stijl. De aantrekkingskracht van Grace Kelly heeft de wereld altijd geboeid.

Marilyn Monroe

Ja, ’s werelds klassieke vrouw moet toch nog even benoemd worden. Dankzij haar sexy, blonde look groeide ze uit tot een van de grootste sterren van Hollywood. Ze had een bijna koninklijke uitstraling, maar toch zo opwindend en erotisch. Dit sekssymbool was van alle markten thuis: acteren, zingen, poseren en zo nu en dan voor first lady spelen.