Manify Top 10 Mooiste Vrouwen van Nederland 2017

CREDITS: Michael Graste / FHM

Dat Nederland heel wat knappe vrouwen kent is bij de meeste wel bekend. Of het nou blondines, brunettes of roodharigen zijn, we hebben het allemaal. Onze gewaardeerde collega’s van FHM vroegen ons met het oog op de prestigieuze FHM500 een lijstje te maken met onze 10 mooiste vrouwen van Nederland. Een heel vervelend klusje, maar somebody’s gotta do it ;-).

Mocht je de FHM500 niet kennen; dit is hét lijstje waarin de mooiste vrouwen van Nederland worden geselecteerd. De uiteindelijke ranking wordt op drie manieren bepaald: het aantal stemmen via social media, de uitkomst van de ‘Versus Battle’ en de voorselectie van de FHM redactie. Deze drie bij elkaar vormen de uiteindelijke ranking voor de top 500.

De mooiste vrouw van Nederland

[powerkit_alert type=white]Afgelopen woensdag werd de lijst uitgegeven en werden de mooiste vrouwen van Nederland gekroond tijdens een launch party. Daar waren we natuurlijk aanwezig. Niemand minder dan onze eigen Nochtli – die bij ons in haar eerste interview ooit vertelde over haar verleden bij de politie – nam de prijs van mooiste vrouw van Nederland in ontvangst. Geheel terecht natuurlijk.

Scroll door voor meer over de launch party.[/powerkit_alert]

Nu snel door met waar je eigenlijk voor kwam; op de redactie hebben we na hevige discussies de stemmen geteld en zijn we uitgekomen op de volgende 10 knapperds:

Manify’s 10 mooiste vrouwen van Nederland

#10: Katja Schuurman

Waar Katja Schuurman in het begin van de zero’s dé natte droom van iedere puberende tiener was, laat de inmiddels 42-jarige Katja nog altijd mening mannenhart sneller kloppen. Deze classy dame kwam recentelijk nog met een erotisch getinte gedichtenbundel waar je het zweet je spontaan van uitbreekt, het goede zweet that is.

#9: Sylvie Meis

Elke stad in Nederland hing jaren lang vol met posters van Sylvie Meis in sexy lingerie van Hunkemöller, and for a good reason! Deze tijger heeft met 39 lentes nog steeds het lichaam van een jonge godin en als model laat ze dat gelukkig nog regelmatig zien.

#8: Romee Strijd

Sinds april 2015 mag Romee Strijd zich een Victoria’s Secret Angel noemen en is hiermee een waardige opvolgster van Doutzen Kroes. Ze loopt mee in de grootste modeshows op aarde en dat is niet alleen maar omdat ze heel lief is. Met een beetje geluk spot je haar dit jaar weer op Amsterdam Open Air.

#7: Julie Skorepova

Julie heeft, zoals haar naam al doet vermoeden, Tsjechische roots. Wij wisten al een jaar geleden dat Nederland goud in handen had met deze fitgirl. Deze dame houdt van voetbal, wat toch wel een héél dik pluspunt is, als je het mij vraagt, en ze ziet er potverdorie ook nog eens heel goed uit. En verdiende plek in de top 10!

https://www.instagram.com/p/BTokPCWAoaM/?taken-by=fitbyjulie

#6: Sylvia Geersen

Sylvia kennen we van het eerste seizoen van Holland’s Next Top Model waarin ze tweede werd achter Sanne Nijhof. Dit mag een eeuwigheid geleden zijn, wij zijn haar nooit uit het oog verloren. Ze is nu mooier dan ooit en volgens de laatste berichten op dit moment ook nog eens vrijgezel!

https://www.instagram.com/p/BTW25S7ALBe/?taken-by=sylviageersen&hl=nl

#5: Maxime Heinsbroek

(Nog) niet iedereen zal Maxime Heinsbroek kennen. Your loss. We hebben niet voor niets al een artikel gewijd aan deze onontdekte diamant, omdat iedereen verdient te weten wie ze is. Maxime is model en heeft een IG-feed om je vingers bij af te likken. Er zijn weinig Nederlandse dames met zo’n prachtig gezichtje.

#4: Nochtli Peralta Alvarez

De naam doet anders vermoeden maar Nochtli is Peralta Alvarez is toch echt een Nederlandse. Haar carrière nam een rigoureuze wending toen ze als politieagente, tijdens een dienst fitnessicoon Tavi Castro tegen het lijf liep in Haarlem. Een onschuldig fotootje later ging ze viral en nu reist ze de hele wereld over als fitnessmodel voor Body Engineers. Ze heeft bij ons een speciaal plekje in ons hart. Hoe kan dat ook anders, want die ogen….

#3: Elise Groenheijde

Trouwe lezers van Manify zullen deze fitgirl pur sang al wel kennen. Voor de leken, Elise Groenheijde is een keukenprinses die bekend werd door foto’s van maaltijden op Instagram te plaatsen. Dit werd al snel opgemerkt door Fitdutchies en werd gevraagd om voor hun te gaan bloggen. Inmiddels staat eten niet meer op de eerste plaats en zien we meer van haar prachtige koppie. Daarnaast heeft ze een eigen website en stijgt haar aantal IG-followers gestaag. Lekker eten en een ontzettend mooie vrouw; match made in heaven.

https://www.instagram.com/p/BQuX1LWBzp4/

#2: Sharon Pieksma

Sharon, Sharon, Sharon… Waar moeten we beginnen? Een lichaam dat ontworpen is voor een bikini, een glimlach waar elke man van smelt en ook nog plaatjes kunnen draaien. Sharon, we vinden je topper, maar dat weet je :-).

https://www.instagram.com/p/BUmwzKGlTIh/?taken-by=sherpieksma

#1: Geradine Kemper

Heel mannelijk én vrouwelijk Nederland is verliefd op Gerrie. En terecht. Ze kwam in 2009 bij BNN terecht nadat ze het programma Sterretje gezocht won en is sindsdien niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Geraldine is zichzelf, puur, grappig en oprecht. Combineer dit met haar onweerstaanbaar snoetje en we hebben een winnaar. Huisje, boompje beestje, I want it all met Gerrie!

Launch party

Voor zij die opgelet hebben viel de launch party van de FHM500 tegelijk met de Europa League finale Ajax tegen Manchester United. De rooftop van de Heineken Experience in Amsterdam hing vol met schermen, maar tot mijn verbazing keerden er maar weinig mannelijke gezichten om toen de mooiste dames van ons land binnen kwamen gelopen. Toch mooi om te zien wat een man’s prioriteiten zijn. Pas toen er weinig hoop meer was kwam het een beetje los ;-). En eerlijk is eerlijk, wat we toen zagen was een stuk mooier als dat er op het veld gebeurde!

Het FHM500 magazine is vanaf nu verkrijgbaar bij Etos en Bol.com. Een kleine preview, dit is de top 10:

[powerkit_alert type=white ]FHM500 Top 10

1. Nochtli Peralta Alvarez
2. Bo Maerten
3. Romee Strijd
4. Doutzen Kroes
5. Negin Mirsalehi
6. Joëlle Witschge
7. Kim Feenstra
8. Imaan Hammam
9. Geraldine Kemper
10. Anna Nooshin

Maar meerdere meiden vielen in de prijzen:

– Mooiste Sportvrouw van Nederland: Puck Moonen
– Mooiste Social Media-Prinses van Nederland: Masha Feoktistova
– Mooiste Grappigste Vrouw van Nederland: Nienke Plas[/powerkit_alert]

10 mooiste vrouwen van Nederland, Manify Top 10 Mooiste Vrouwen van Nederland 2017

Foto’s: Michael Graste / FHM