Dit is de reden waarom jij moet poepen door koffie

Het is een bekend fenomeen: je hebt je ochtendritueel weer voltooid met je dagelijkse kop koffie en vervolgens begint het te borrelen. Met zes bar op je sluitspier hol je naar het toilet. De details die in deze kleine ruimte plaatsvinden zullen we je besparen. Deze kan je vast en zeker zelf invullen. Eenmaal in deze ruimte ga je wel eens vaker nadenken over de meest geniale, filosofische vragen. Wij kunnen ons dan ook zomaar voorstellen dat jij je een keer in de ochtend hebt afgevraagd waarom je hier nu eigenlijk met hoge nood bent beland. Zo’n bakje pleur is heerlijk, maar daar had het ook best bij mogen blijven. Wij hebben het antwoord op waarom je darmen ontploffen na een bak koffie.

Dit is de reden waarom jij moet poepen door koffie

Veel mensen denken dat het aan de cafeïne ligt, maar dat is waarschijnlijk niet het geval. Het drinken van cola, energiedrankjes of ijsthee laten je namelijk niet een Usain Boltje trekken naar het toilet. Experts vertellen de theorie waar het wél mee te maken heeft. Na het drinken van een kop koffie bereikt het binnen enkele minuten je maag. Door de verschillende verbindingen wordt de productie van een aantal hormonen in je lichaam gestimuleerd. Zo wekt het ‘motiline’ op dat zorgt voor meerdere samentrekkingen en wordt door gastrine maagzuur uitgescheden. And it was at this moment you knew you fucked up.

Ook zeggen de wetenschappers dat het kan komen door de combinatie van de verschillende elementen in je ochtendroutine. Je dikke darm is in de ochtend namelijk twee keer zo actief door je biologische klok. De ultieme tip is om daarom pas een kop koffie te drinken twee uur nadat je wakker bent. Je dikke darm heeft dan namelijk genoeg tijd om op te starten. Dat advies zullen veel mensen naar verwachting negeren en morgenochtend gewoon weer opstaan met een goede bak. Desondanks weet je vanaf nu in ieder geval waarom je daarna op het toilet eindigt.

poepen door koffie
Foto: Hafidz Alifuddin

 

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…