Waarom kaal worden helemaal niet erg is

Een volle bos haar gaf je vroeger vast en zeker veel zelfvertrouwen, maar als het allemaal wat minder wordt worden we terughoudender. Sommigen onder ons zijn nu eenmaal niet gezegend met een natuurlijke bos haar. Voor deze mannen hebben we goed nieuws: het is juist niet erg om kaal te worden.

Het scheelt je niet alleen tijd en geld maar ook kan die kale kop erg stijlvol staan. Met een gladde bovenkant en een behaarde onderkant, we hebben het over het hoofd, straal je zelfverzekerdheid uit. Plus: zeg maar dag tegen die pluk die altijd omhoog staat als je uit de veren komt. Een bad hair day is verleden tijd voor jou.

Waarom kaal worden helemaal niet erg is

Dé oplossing zit in je eigen gezicht

Oké je bent kaal aan het worden, waar sommige mannen dit als een probleem zien kun je het ook oplossen. De keuze om je baard te laten staan is dé oplossing. Een straatbeeld zonder baarden is niet meer in te denken en ook met een baard pas je tegenwoordig nog prima in het kantoorleven. Experimenteer zo af en toe met je baard. Zie de baard als het onderdeel van je lichaam zoals de wilde lokken die je vroeger in bezit had. Je nieuwe look geeft je kansen om ook iets aan je outfit te doen. In de trant van: new bold head, new me. Ook al gruwelen we van de mensen die dit soort teksten zeiden na 1 januari…

Het bevestigt dat je een man bent

De kans dat je kaal wordt neemt naarmate je ouder wordt alleen maar toe, dit wordt ook wel ‘Alopecia Androgenetic’ genoemd. Om dit tegen te gaan zijn er verschillende serums en andere producten op de markt gebracht. Maar dat is helemaal niet nodig. Laat je haren gewoon op een natuurlijke wijze op de grond vallen en pak je kans. Lukt het niet om jezelf te motiveren? Bedenk maar wat deze jongens hebben bereikt: Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Billy Zane en natuurlijk onze eigen Humberto Tan.

Het straalt zelfvertrouwen en dominantie uit

Uit onderzoek aan de University of Pennsylvania is gebleken dat mannen die kaal zijn vaak als mannelijker en sterker worden gezien. Je geeft dus een duidelijk signaal af bij binnenkomst omdat je zelfvertrouwen en dominantie uitstraalt. Het geeft aan dat je keuzes durft te maken en dat het je niet uitmaakt dat het alleen maar wat gladder is daarboven.

Je bespaart tijd en geld

We weten ook wel dat je als man geen uren voor de spiegel staat. Tenminste, daar gaan we vanuit. Maar het is toch wel aannemelijk dat je ’s ochtends toch stiekem wel even een aanzienlijke tijd kwijt bent met het stylen van je kapsel. Laat het duidelijk zijn dat je hier al geld bespaart want: tijd is geld. Wat daar nog bovenop komt is dat de producten die je hebt aangeschaft om je kapsel goed te onderhouden, ook niet meer in de kast hoeven te staan. Waar je vroeger nog wel eens voor de makkelijke weg ging en een gelletje meepakte uit de supermarkt, ben je de laatste tijd gegaan voor kwaliteit. Een goede wax, de juiste pomade of een shaper van de barbershop is niet goedkoop. Die tijd is voorbij, het is nu alleen jij en je scheermesje of trimmer die je schedel er stijlvol uit laat zien.

Het is een teken van levenservaring en volwassenheid

Je bent onderaan de ladder van de maatschappij begonnen en hebt jezelf opgewerkt. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan natuurlijk, hier is een hoop stress en gescheld aan vooraf gegaan. In al die tijd ben je bezig geweest om levenservaring op te bouwen. Een onderdeel daarvan is dat je haar dunner kan worden en uiteindelijk ook uit kan vallen. Zie het daarom als een teken van ervaring en volwassenheid, die kale kop. Je leven staat er synchroon mee: jouw gladde hoofdhuid is een weerspiegeling van het leven wat je hebt gehad. Een letterlijke weerspiegeling dan als de zon erop staat.

Kaal