De 6 vetste barbershops van Nederland

De enige plek waar vrouwen écht niet mogen komen. Waar je kunt ouwehoeren met de mede-man onder het genot van een goede bak koffie of een glaasje bier. Waar ook altijd een goed glas whiskey te vinden is. En waar jouw baard letterlijk tot in de puntjes verzorgd wordt. We hebben het over de barbier. Iedere gentleman zou zichzelf maandelijks een bezoekje aan een barbershop moeten gunnen. Daarom hebben we voor jou de beste barbershops van Nederland op een rijtje gezet.

Gentlemen’s Barbershop, Amsterdam

Bij de Gentlemen’s Barbershop komen de ‘old school barbershop’ en de ‘gentleman look & feel‘ samen. Mannen kunnen hier uit talloze behandelingen kiezen om zowel hun kapsel als hun baard te laten verzorgen, wassen, knippen en drogen. Je kan er zelfs je schoenen laten poetsen met een uitgebreide schoenpoets-behandeling.

Gentlemen’s Barbershop. Kinkerstraat 4, Amsterdam. 

https://www.instagram.com/p/46zYFSDt4R/?taken-by=gentlemensbarbers

Cut Throat Barber, Amsterdam

Deze barbershop kiest zorgvuldig barbiers van over de hele wereld. Jouw kapsel en baard wordt dus alleen door de beste barbier verzorgd. Daarnaast kan je bij Cut Throat de lekkerste crafted beers proeven, is er een ruim aanbod aan cocktails en staat er dagelijks een barista om jou de lekkerste koffies te serveren. Verder kan je er zeven dagen in de week brunchen en dineren zoals mannen dat graag doen – denk uitsmijters, hamburgers en fried chicken. 

Cut Throat Barber. Beursplein 5, Amsterdam. 

Pappas, Utrecht.

Pappas in Utrecht brengt je terug naar de jaren ’30. Deze vintage barbershop is volledig in stijl van de jaren ’30, compleet met meubels, foto’s en het gerei waarmee de barbiers werken. Het refereert echt naar een barbershop zoals het hoort.

Pappas. Voorstraat 106, Utrecht. 

Schorem, Rotterdam.

Misschien wel een van de meest bekende barbershops van Nederland! Deze pioniers kunnen dan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Je baard laten verzorgen in Schorem is een ware belevenis. Met unieke haarsnijders en scharen bewerken ze de mooiste baarden en kapsels. Schorem noemt zichzelf de enige plek in Rotterdam waar vrouwen écht verboden zijn – puur omdat de man en zijn baard af en toe even een momentje rust nodig hebben.

Schorem. Nieuwe binnenweg 104, Rotterdam. 

De Meesterbarbier, Tilburg.

De Meesterbarbier in Tilburg is verkozen tot de awardwinning barbershop van Nederland en België. Zeker een bezoekje waard dus! De barbiers verstaan hun vakmanschap en onder het genot van een biertje wordt zowel jouw baard als kapsel volledig in model gebracht.

De Meesterbarbier. Spoorlaan 318, Tilburg. 

The Barberstation, Nijmegen.

The Barberstation in Nijmegen richt zich niet op trends, plukjes, olietjes en andere troep. Nee, deze barbier is recht voor z’n raap en geeft de gentleman een kapsel en baard zoals die hoort te zijn: strak en tijdloos. De barbershops zijn te vinden in Arnhem, Eindhoven en Nijmegen, maar de locatie in Nijmegen is toch wel het vetst. De shop zit namelijk letterlijk op station, perron 1A. Op deze historische plek zit namelijk al meer dan 50 jaar een herenkapper.

The Barberstation, Stationsplein, spoor 1A, Nijmegen.