Minimalistisch appartement in Japan is krap 2,5m breed!

CREDITS: YUUA Architects

Een modern huis in een rij van oudere woningen valt natuurlijk al op. Het huis valt echter al helemaal op als met moeite 2,5 meter breed is. Vreemd genoeg. We presenteren u, het smalste huisje dat je vandaag gaat tegenkomen:

Luxe in een minimalistisch, Japans huis

Je moet je voorstellen dat je appartement binnen stapt en je met uitgestrekte armen beide kanten van het huis kunt bijna kunt aanraken. Het huis, dat zich bevindt in Tokio, staat op een langgerekte kavel van tweeënhalve meter breed en elf meter lang.

Geheel claustrofobisch is het hier niet. De architecten van het Japanse YUUA architects hebben de oppervlaktes op een juiste manier gebruikt, zodat het een speelse en stijlvolle stijl heeft aangenomen. De grondoppervlakte van het minimalistische appartement bedraagt amper 22 vierkante meter, wat nog net iets groter is dan die studio waar je als student in leefde. De totale bewoonbare oppervlakte is 80 vierkante meter.

minimalistische appartement, Minimalistisch appartement in Japan is krap 2,5m breed!
Foto: YUUA Architects

Slim ingedeeld

Doordat het huis in Tokio zo diep is, oogt het luchtig dankzij de glazen gevel. De grote ramen zorgen voor een lichtinval in elke ruimte van het appartement. Hierdoor maakt het dat de smalle woonkamer, gecombineerde keuken met eetkamer en slaapgedeelte ruimer aanvoelen dan dat ze zijn. De verschillende materialen hout, staal en beton komen perfect uit in combinatie met de gewaagde donkere muren. Donkere muren zorgen er meestal voor dat de kamer kleiner wordt, maar hier komt het goed tot zijn recht.

Je kan het minimalistische appartement eigenlijk beschouwen als een loft waarbij er gespeeld wordt met verschillende niveaus en plateaus. Hierdoor geeft het de bezoekers en bewoners geen eng gevoel. Daarnaast kunnen de verschillende bouwlagen zorgen voor flink wat woonoppervlak, waardoor er totaal geen gevoel van ‘studentenkrot’ naar boven komt. Een marathon rennen zit er niet echt in, maar verstoppertje spelen kan hier daarentegen perfect.