Deze Nederlander maakt foto’s van sterren en hun jongere zelf

CREDITS: Insta | Ard Gelinck

De Nederlandse kunstenaar Ard Gelinck gaat viral. Hij maakt foto’s van sterren die poseren samen met een jongere versie van zichzelf. Met photoshop maakt hij fantastische kiekjes en laat hij zien wat de verschillen zijn tussen toen en nu. Hoewel we wel terug in de tijd zouden willen reizen, gaat dat helaas niet lukken. Ard Gelinck geeft ons ieder geval de kans om te zien hoe celebrities zijn veranderd in de loop der jaren.

Ard Gelinck maakt foto’s van sterren en hun jongere versie

Sommige mannen zullen zich bij het zien van deze foto’s vooral heel oud voelen. Anderen zullen weer vol verbazing blijven staren naar hun scherm. De kunstenaar maakt het mogelijk om letterlijk terug in de tijd te gaan.

Het zien van deze iconen naast een jongere versie van zichzelf is erg bijzonder. Je ziet de gelijkenissen in de gezichten, de uitstraling die ze vroeger hadden en de rimpels die er bij zijn gekomen.

Het project

In een interview met Bored Panda geeft Gelinck aan wat zijn drijfveer is achter dit project. Ard publiceert nu al zo’n 10 jaar foto’s en houdt ervan om zichzelf uit te dagen. Deze reeks heeft de toepasselijke naam ‘Then & Now‘ gekregen en het krijgt aandacht vanuit alle uithoeken van de wereld.

Deze erkenning is meer dan terecht. Gelinck geeft aan dat hij al ontzettend creatief was in zijn jeugd en heeft daar zijn baan van gemaakt. De grafisch vormgever laat foto’s die eigenlijk helemaal niet kunnen, levensecht lijken.

Bekende sterren

Check hieronder zijn project. Altijd al willen zien wat de verschillen zijn tussen Rachel Green uit Friends en Jennifer Aniston nu? Dit is je kans. Forrest Gump die samen met de Tom Hanks van nu op een bankje zit? Het is mogelijk. Brad Pitt op jonge leeftijd op de foto gaat met de Brad Pitt uit ‘Once Upon a Time in Hollywood?’ Door meester Ard Gelinck is dat geen enkel probleem.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…