De beste podcasts over waargebeurde misdaadverhalen

CREDITS: Pexels | Reynier Carl

In Nederland zijn we gek op efficiëntie en daarom is het niet gek dat podcasts steeds populairder worden, al heeft het best even geduurd. Tijdens het commuten, sporten en koken kan je lekker alleen zijn met je gedachte, zingen of naar onzin op de radio luisteren. Maar je kan ook naar iets luisteren dat je interesseert, waar je nieuwe insights van krijgt en je ook gewoon even vermaakt. Podcasts zijn wat ons betreft de ideale oplossing hiervoor.

In de serie ‘De beste podcasts…’ nemen we je mee in de tofste podcasts die bij elk interessegebied horen. Deze week:

De beste podcasts over misdaadverhalen

Soms is het fijn om naar iets te luisteren waar jezelf nooit in verstrekt zal raken. Tenminste, we hopen van niet. Iedere man vindt misdaadverhalen interessant. Het gaat vaak over macht, geld of drugs. Dit zijn onderwerpen die niet elke dag op kantoor voorkomen en daarom juist tof zijn om te beluisteren. Dit zijn de beste podcasts over misdaadverhalen:

Daders 

In deze podcast gaan moordenaars, zware criminelen en ex-tbs’ers in gesprek met Cas de Jong. Hij duikt zo diep mogelijk in de gedachte van deze daders om erachter te komen hoe ze tot deze daden gekomen zijn. Van alcoholverslavingen tot het doden van je schoonvader: de Jong krijgt met van alles te maken.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

De moord op Patrick

Sanne Boer duikt in het leven van Patrick: de 36-jarige tennisleraar die ’s ochtends dood werd gevonden in zijn appartement. In totaal zijn er twintig rechercheurs op de zaak gezet, maar na 15 jaar is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

podcasts misdaadverhalen, De beste podcasts over waargebeurde misdaadverhalen
Foto: Robert Butts

De Volksjury

Ongeveer één uur lang speculeren Laura en Silke over onopgeloste moordzaken op een onverantwoorde manier. Ze vertellen verhalen en stellen vragen waar ze niet altijd het antwoord op weten. Bekende moordzaken worden aan het licht gebracht, maar ook onbekende zaken van jaren geleden.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

De Brand in het Landhuis

Ewald Marggraff komt in 2003 om het leven bij een brand in zijn landhuis. Met meer dan 500 schilderijen en een vermogen van €160 miljoen, is het een groot mysterie als blijkt dat alles is verdwenen. Eind 2018 duiken er nieuwe verhalen op en besluit Simon Heijmans dit verder uit te gaan zoeken. Met zes afleveringen is dit een heerlijk misdaadverhaal om in een keer te beluisteren.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

De Willem Podcast

Elke week geven Harry Lensink en Marian Husken je een update over het dossier van Holleeder. Ze vatten samen wat er allemaal in die week heeft plaatsgevonden en verduidelijken een heleboel zaken. Ben je benieuwd hoe het er in de Nederlandse onderwereld aan toe gaat, dan is deze podcast echt wat voor jou.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

misdaad podcasts
Foto: Josue Ladoo Pelegrin