Hier eet je de beste burger en friet van Nederland

Voor ons mannen misschien wel de meeste ideale combinatie als het gaat om een avondmaaltijd. Een echte burger met friet. Wat het dan nog beter zou maken, is de combinatie van de lekkerste burger én friet van Nederland. Het is nu bekend waar jij dat kan gaan eten: bij de burgerbar Ter Marsch & Co. De in Amsterdam en Rotterdam gevestigde burgerspecialist viel tijdens de Horecava dit jaar twee keer in de prijzen.

De beste burger en friet van Nederland

Ter Marsch & Co blonk dit jaar uit door niet alleen in de prijzen te vallen met lekkerste burger van Nederland, maar ook met het lekkerste frietje. Met het behalen van deze prijs bewijst Ter Marsch & Co dat ze nog steeds tot de beste burgerspecialisten van Nederland behoren. In 2015 was het namelijk ook al zover: toen pakte ze de titel Best Burger van Nederland.

Ter Marsch & Co

The Gojira

Wat is de prijswinnende burger dan precies? Chef Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co maakt ‘m klaar en wordt als een Aziatische burger omschreven. De Koreaanse burger wordt geserveerd op een Aziatische steambun met een patty van dry aged rib eye en Japans Wagyu vlees. Tot zover de basis van de burger, wat ons al laat watertanden. Verder wordt de burger belegd met zoetzure mini komkommer en mini bok choy, bulgogi pulled pork en geroosterd buikspek. ‘The Gojira’ wordt gecompleteerd met rode ui, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassava chips.

De jury bepaalde dat ‘The Gojira’ tot in de puntjes klopte en dat er over de kleinste details was nagedacht. Volgens het juryrapport was de burger perfect qua opbouw en waren de smaken uitgesproken en complex maar wel complementair aan elkaar.

Ter Marsch & co, Hier eet je de beste burger en friet van Nederland

Lekkerste frietje van 2020 ook van Ter Marsch & Co

Ja joh, waarom niet? Als we de beste burger van Nederland kunnen maken, dan kunnen we vast ook wel het lekkerste frietje van Nederland maken moeten ze gedacht hebben. Ter Marsch & Co, en dan vooral chef Mitch Kramer, heeft het voor elkaar gekregen: het lekkerste frietje van Nederland maken. Het frietje ‘Sweet Fries of Mine’ bestaat uit zoete aardappel gecombineerd met mayonaise van zwarte wintertruffel, Parmezaanse kaas, kaas-pinda-crumble, gedroogde Hollandse worst en gefrituurde peterselie.

De jury roemde het frietje omdat het visueel zeer aantrekkelijk was en qua smaak was het een schot in de roos. De geschaafde Parmezaanse kaas en de worst hadden de jury positief verrast.

Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co

Het vroege Ter Marsch & Co startte in 1895 al met een heldere missie: één ding doen en dat uitzonderlijk goed doen. Sinds 2014 doen ze dit als bar & grill en is het restaurant gespecialiseerd in heerlijke burgers in een eigentijdse atmosfeer. Tijdens de verbouwing van het pand kwamen ze een een glas in lood raam tegen. Hierop verscheen de naam Ter Marsch & Co, de huidige naam van het bedrijf. Vroeger was dit een ambachtelijke vleeshouwerij.

In maart 2016 opende de tweede vestiging van Ter Marsch & Co in hartje Amsterdam. Gevolgd door het verwezenlijken van een droom: een eigen bakkerij. Zij bakken dagelijks de briochebollen en broden die de basis zijn voor elke gruwelijke burger en sandwiches.

Ter Marsch & Co