Hier drink je de beste koffie in Hilversum | Coffee Joints

CREDITS: Joshua Rodrigues

Wanneer je aan Hilversum denkt, denk je natuurlijk aan televisie en radio maken, veel rijke en bekende Nederlanders. Klopt natuurlijk ook wel, maar het hart van het Gooi is meer dan dat. De goede restaurants en bars rijzen er de pan uit en een echte Gooier is niet vies van een kop koffie. We zijn op onderzoek uit gegaan en bij dezen presenteren we je: de hotspots van de beste koffie in Hilversum.

De lekkerste koffie in Hilversum

Your Coffee

Toch wel één van de favorieten van de locals zelf: Your Coffee. Your Coffee is een ruim opgezette hotspot in een voormalige Leger Des Heilskerk. Een bijzonder pand met meer dan genoeg ruimte. Eigenaar Youri opende zijn zaak zo’n vier jaar geleden en is inmiddels uitgegroeid tot een bekende naam in de omgeving.

Alles bij Your Coffee is net een beetje anders dan in de gemiddelde koffietent. Zit je namelijk boven en heb je geen zin om naar beneden te gaan om je bestelling door te geven, dan schrijf je hem op op een briefje die je vervolgens in een bal stopt en zo naar beneden rolt. Ook hangt er een theebar aan de wand en is er een strand(zonder zand en water)nagebootst.

Aan de studie-(of werk)bollen is ook gedacht: op de bovenverdieping is een speciaal hoekje met bureautjes inclusief leeslampje en elektriciteit ingericht.

Met tien verschillende koffiesoorten op de menukaart is dit absoluut een favoriete koffie hotspot.

MAXX Coffee & Wine Bar

Zoals de naam al zegt: MAXX is een koffie- én borreltent. Weer zo’n gevalletje koffie bestellen en blijven zitten tot het borreltijd is. Slim en handig, want zo hoef je op je vrije dag niet te verplaatsen en kun je een heel etmaal op dezelfde stoel blijven zitten.

Het terras staat pal in de zon, maar ook bij slecht weer is het binnen goed vol te houden aan de lange werktafel of in één van de kleinere zitjes.

De koffie bij MAXX wordt met zorg en liefde bereid en alleen al voor de vriendelijke bediening wil je hier terug komen.

koffie in Hilversum

DOPPIO

De Hilversumse vestiging van de bekende koffieketen Doppio Espresso is er eentje die hoog scoort in de lijstjes. Zo won de zaak in 2012 de allereerste Publieksprijs en eindigde hij in 2016 in de Koffie Top 100 op plaats 7. Je kunt er vanuit gaan dat je hier dus terecht kunt voor een goed bakje koffie.

Doppio Hilversum staat bekend om de extreem fijne service, een keurig glaasje water bij je espresso en ondanks de drukte, word jouw tafeltje altijd netjes gepoetst. Mocht de zon schijnen kun je buiten op het terras neerploffen.

Presto

Presto doet qua inrichting meteen een beetje denken aan de fijne jaren ’90. En dat voelt goed, want wat missen we die goeie ouwe tijd. Het eerste dat opvalt is de grote werktafel in de zaak: we noemen het bijna bij elke koffiezaak, maar ook bij Presto kun je perfect achter je laptop werken.

Naast de standaard koffies kun je bij Presto terecht voor een bijzonder bakkie. Denk bijvoorbeeld aan een Speculoos Latte of Tiger Spice Chai Latte. En ook van een borrel zijn ze hier niet vies.

Total
22
Share