Hier drink je de beste koffie in Antwerpen | Coffee Joints

[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. En deze keer treden we een beetje buiten de grenzen en bezoeken we de Belgische hotspot Antwerpen. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een barista uit de lage landen je zeker verrassen! Vorige week waren we in Hilversum. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Antwerpen vindt![/powerkit_alert]

Voor Coffee Joints gaan we deze week voor één keer buiten de grenzen van Nederland. We zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste koffie in Antwerpen. De Belgische stad is al jaren favoriet onder ons Nederlanders en terecht, want het heeft veel te bieden: lekker eten, fijn winkelen, kunst en cultuur en voor een dikke avond uit zit je hier ook goed.

Of je nu een dagje Antwerpen doet, er een weekendje weg gaat of een rasechte Belg bent die op zoek is naar het lekkerste kopje koffie van de leukste stad van Vlaanderen… Dit zijn de beste koffietenten van Antwerpen.

Koffie in Antwerpen

Coffeelabs

Deze hotspot zit in een zijstraatje van de Meir, de bekendste en drukste winkelstraat van Antwerpen. Een perfecte locatie om even tot rust te komen. Bij Coffeelabs is er genoeg ruimte voor flexwerkers, zijn er fijne loungesets en in de zomer opent de zaak haar dakterras. Je geniet er van een ontbijtje of een lunch met een lekkere kop koffie of een vers sapje.

koffie in antwerpen, Hier drink je de beste koffie in Antwerpen | Coffee Joints

Cafématic

Cafématic is een retro-achtig koffietentje aan de rand van de buurt Het Zuid, vlakbij het centrum van Antwerpen. Een old-school inrichting met een bijzondere menukaart. Denk bijvoorbeeld aan gemberkoffie, kardemomkoffie en kaneelkoffie. Daarnaast kun je er je eigen ontbijtje samenstellen. Nog een pluspunt: hele leuke bediening!

Koffie in Antwerpen-1

Me & My Monkey

Deze derde hotspot ligt aan het einde van één van de leukste straten van de stad, namelijk de Kloosterstraat. Ook hier een lekker vintage stijltje: retro stoelen en vooral als muziekliefhebber kun je hier je hart ophalen met de verkoop van oude platen. Op de menukaart kun je kiezen uit meer dan dertig soorten koffie’s, cappuccino’s, latte’s en iced coffees. In de zomer verhuis je naar de binnenplaats om wat zonnestralen mee te pakken.

Kaffeenini

Kaffeenini is het kleine zusje van de bekende Antwerpse lunchroom Barnini en is, zoals de naam al doet vermoeden, wat meer gericht op koffie drinken. Naast goede koffie staan er bagels, broodjes en – hun specialiteit – flammkuchens op het menu. Ook kun je er gebruik maken van de razendsnelle WiFi waardoor het meteen een fijne werkplek is.

Koffie in Antwerpen -3

Normo

De naam Normo is gekozen doordat de eigenaar de koffienorm van België graag naar een hoger niveau wil tillen en dat lukt in zijn eigen zaak in ieder geval goed. De bonen worden door eigenaar Jens zelf gebrand door een Probatbrander, de eyecatcher van de zaak. Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van bonen uit Ethiopië maar dit wisselt.

De inrichting van de zaak, die voornamelijk industrieel is, is door voor het grootste gedeelte door Jens zelf in elkaar getimmerd. In de zomer zit je in de zon op het buitenterras.

 

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…