Dit zijn de beste culinaire hotspots van Leiden

[a>powerkit_alert type=white]Wie houdt er nu niet van lekker eten onder het genot van een goed drankje? Speciaal voor culinaire liefhebbers hebben wij Manify Culinaire Hotspots opgezet. Iedere maand lichten we een Nederlandse stad uit en bespreken we de leukste, gezelligste, mooiste of meest bijzondere hotspots. Deze maand: Leiden.[/powerkit_alert]

Leiden heeft, na Amsterdam, het meeste water binnen haar poorten en leent zich dan ook voor een gezellig boottochtje onder het genot van een koud biertje of lekkere cocktail. Verder vind je in Leiden alle verschillende keukens die je je kan bedenken en talloze kroegjes waar je gezellig kan borrelen.

Dende

Voor lekker lunch waarbij een bakje koffie niet gemist mag worden, kan je terecht bij Dende. Omdat er in Leiden een kleine afstand is tussen alle verschillende zaken die zich in de stad bevindt, is het makkelijk om hier met wat vrienden af te spreken. Het ligt prachtig aan het water en is te herkennen aan het zwart- rode terras. Bij elk gerecht wordt er zoveel mogelijk met lokale leveranciers gewerkt waardoor ze de seizoensproducten kunnen afstemmen aan de kwaliteitseisen. Daarnaast biedt het ook een ruimte aan verschillende kunstexposities.

Lot en de Walvis

Bij mooi weer kan je bij Lot en de Walvis op hun terras aan de haven genieten van de zon. Je kunt er de hele dag terecht voor ontbijt met verse koffie tot een fancy diner. Ook binnen kan je gezellig zitten en genieten van de bijzondere gerechten. Ze serveren er gerechten met smaken van over de hele wereld, van pekingeend tot de dikste hamburgers.

Waag

In een Rijksmonument uit de 17e eeuw vind je het restaurant Waag. Door het gezellige interieur voelt het als een knusse woonkamer en je kan er bijna de hele dag terecht voor lunch en diner. Op vrijdag en zaterdag kan je er de hele nacht borrelen tijdens live jazz muziek.

Bar Lokaal

In Bar Lokaal kan je alleen wat drinken, uitgebreid eten en alles ertussenin. Alles is huisgemaakt van alleen maar verse producten en ze maken van ieder gerecht een ware creatie. Ze hebben ook een heerlijk terras waar je in de zomer lekker kan borrelen.

The Bishop

Ook dit restaurant is gevestigd in een prachtig monumentaal pand. The Bishop staat bekend om zijn internationale en bijzondere keuken. Hun vakmanschap is terug te zien in de bijzondere, kleurrijke gerechten met een rauw randje. Vanaf de eerste verdieping heb je uitzicht op de keuken. Je kan kiezen voor een 3, 4 of 5 gangen menu en je kan je laten verrassen door de chef. Ook worden er bijpassende wijnen voor je uitgekozen. Voor een compleet avondje genieten moet je hier dus zijn!

Casa Ramon

Bij Casa Ramon waan je je voor heel eventjes in Spanje. Dit restaurant staat bekend om de grote stukken mals vlees en mooie visgerechten. Alles wordt bereid op de grill en in ieder gerecht is de kwaliteit en passie van de chef terug te zien. Bij mooi weer kun je buiten genieten van een avondje uit bij Casa Ramon, bijvoorbeeld met een van hun bekende paellas.

North End

Voor een gezellig biertje of een goede whiskey kan je terecht in de English Pub North End. Ze hebben sinds kort geen uitgebreide kaart meer, maar je kan er wel kleine hapjes bestellen om nog een beetje na te borrelen of iets kleins te eten. Het is een gezellige kroeg waar je tot in de late uurtjes terecht kan. Ook houden ze soms whiskyproeverijen.

north end leiden kroeg