Hier kan je de beste koffie drinken in Breda | Coffee Joints

[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vorige keer waren we in Haarlem. En we maakten zelfs een uitstapje naar het Belgische Antwerpen. Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Breda vindt![/powerkit_alert]

Breda, ook wel de Parel van het Zuiden genoemd, is één van de fijnste steden van het gezellige en bourgondische Brabant. De oude binnenstad is al meerdere keren in de running geweest voor de ‘Beste Binnenstad van Nederland’ en dat begrijpen wij volkomen. De stad is aan de grote kant maar voelt toch knus en gezellig, culinair en hip. Oftewel een mix van echt Brabants met een vleugje wereldstad.

Het aantal koffie hotspots is de afgelopen jaren enorm gestegen en dus is het misschien wat lastig om door de bomen het bos te zien. Als rasechte Brabanders weten wij natuurlijk waar je in Breda het lekkerste kopje koffie drinkt en dat delen we graag met je. Dit zijn onze favoriete koffie hotspots in Breda!

De lekkerste koffie in Breda

Yirga

Yirga is dé huiskamer van Breda. Hij is gevestigd in één van de oudste straatjes van Breda, de Sint Annastraat, en het interieur doet inderdaad heel erg huiselijk aan. Ze werken hier alleen met eerlijke producten en alles op de menukaart is vers en huisgemaakt. Zelfs de ketchup.

De koffie bij Yirga is niet zomaar een bakkie maar ééntje waar over nagedacht is. Vanaf dag één gebruiken ze koffiebonen van Normo Microroastery Antwerpen en daarnaast hebben ze elke maand een aantal koffies van de beste branderijen ter wereld. Mocht je op een namiddag op het terras belanden dan kun je ook kiezen voor een biertje of wijntje met borrelplank.

https://www.instagram.com/p/BZhjJBElqdB/

Sowieso

Deze tweede hotspot wordt gerund door twee jonge ondernemers met hart voor hun zaak. Bij Sowieso schenken ze de lekkerste koffies met eigen huis-gebrande bonen. Daarnaast draag je je steentje bij aan het milieu wanneer je hier op een bakkie gaat. Alle producten zijn eerlijk en lokaal en ook wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van suiker. En dat is dan weer goed voor je eigen gezondheid.

Bij Sowieso hebben ze een fijn groen terras waar je in de zomer kunt chillen met een bak koffie en een krantje. Mocht je haast hebben, dan ga je voor een coffee-to-go. En wanneer je graag zelf aan de slag gaat met koffie kun je ook hier een barista workshop volgen die maandelijks wordt gegeven.

koffie in breda, Hier kan je de beste koffie drinken in Breda | Coffee Joints
Foto: Sowieso

Koffie bij Teun

Koffie bij Teun hoort absoluut in dit rijtje thuis want deze hotspot is in 2018 geëindigd op plek 5 in de Koffie Top 100. Ook is hij al twee keer verkozen tot beste koffiebar van Brabant. Voor een goede kop koffie moet je hier dus zijn. Eigenaar Teun en barista Daan, en de rest, blinken uit in hun service en weten precies hoe je een goede zaak moet runnen.

Wanneer je je eigen koffie skills wilt verbeteren kun je deelnemen aan één van de workshops die Koffie bij Teun organiseert. Tijdens de Barista Workshop sta je zelf achter de koffiemachine en leer je alles over koffie, het proeven, koffie maken en melk schuimen.

Kamu

Kamu is, zoals ze het zelf omschrijven, ‘een creatieve koffiebar waar je ook fietsen kunt kopen’. Het is het fietscafé van Breda waar je niet alleen een kop koffie drinkt maar ook je fiets een opknapbeurt geeft of zelfs een nieuwe aanschaft. Een lekker creatief concept dus. Ook is het een ideale plek om als zzp’er of student even je laptop open te klappen.

En dan nu het belangrijkste: de koffie. Eigenaren Ralf en Rob stonden er op dat er opvallend lekkere koffie geschonken moest worden en hun zaak en zo geschiedde. Ze werken samen met verschillende kleine branderijen waaronder de Amsterdamse branderij ‘White Label’. Mix dit samen met wat passie en liefde en je krijgt de lekkerste filterkoffie voorgeschoteld.

NOOK

Anderhalf jaar geleden opende NOOK op het Van Coothplein, het gezelligste plein van Breda. Een klein maar fijn koffie- en lunchtentje die erin geloven dat ‘veel’ niet perse beter is. Op de menukaart staan een paar fijne lunchgerechten en bijzondere versgeperste sapjes. Ook kun je er terecht voor speciale frisdranken zoals Kombucha, Naturfrisk en home made iced tea. De koffie wordt gemaakt met koffiebonen van Caffénation uit Antwerpen. Je drinkt je koffie of sapje op het wederom kleine maar fijne terrasje voor de deur.

koffie in breda, Hier kan je de beste koffie drinken in Breda | Coffee Joints

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…