Bardak is een stukje Tel Aviv in Amsterdam

Tel Aviv is booming. Waar we je eerder al vijf redenen gaven om naar ‘The playground of the Middle-East‘ te gaan, geven we je juist nu één reden om naar de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam te gaan. Daar zit namelijk de Israëlische streetfoodbar Bardak. Een plek waar je even in de Tel Aviv sferen komt en geniet van de keuken van het Mediterrane Manhattan.

Bardak

Bij een grofwegge vertaling van Bardak komen we op ‘een georganiseerde bende’ of ‘een sympathieke chaos’. Daar zijn we altijd wel voor in. Zodra je bij Bardak binnenloopt voel je de heerlijke Tel Aviv vibe. Streetart siert de muren, mediterrane sferen en kleuren geven je het gevoel in een Tel Aviv te zijn, de barman shaket de lekkerste cocktails en in de verte zie je de chef een heerlijk maaltje flamberen. Dit kan niet anders dan een sympathieke chaos te worden.

Bardak Amsterdam-1

Drinks

Terwijl je jezelf laat onderdompelen door Tel Aviv, zorgen de barmannen en -dames voor een heerlijke verfrissende versnapering. Naast een prachtige bierselectie, maak je hier ook kennis met de lekkerste wijn uit Israel. En mocht je meer van de cocktails zijn, dan kom je bij Bardak meer dan aan jouw trekken. Met een perfecte keuze uit verschillende oldschool en moderne cocktails, duurt het wel even voordat je de cocktailkaart hebt uitgespeeld. Liever alcoholvrij, dan is er uiteraard een selectie aan mocktails en heerlijke sapjes.

Israelische streetfood

Terwijl je in Bardak heerlijk van jouw drankje geniet, ruik en zie je de heerlijke Tel Aviv streetfood voorbij komen. De barbecue roept jouw naam. En of je het nu houdt bij enkele barbites, of een uitgebreide shared-dining, deze gerechten wil je niet overslaan. Bij Bardak staan verse ingrediënten hoog in het vaandel en dat proef je terug in de heerlijke Israëlische gerechten. Door de kwaliteit van de ingrediënten, heb je niet veel extra’s nodig. Van volgestouwde pita’s en de lekkerste vleesgerechten van de barbecue, tot de mooiste smaken van verschillende groenten. We noemen een mushroom shawarma, sfiha of falafel. En ook voor de lekkerste vegan gerechten kan je hier terecht. Op maandag is het zelfs vegan-monday bij Bardak.

Een verrukkelijke bende

Als weerglans van Tel Aviv, zie je alles terug komen in Bardak. Zoals Tel Aviv zelf ook een beetje ruw is, zie je de details terug komen in Bardak. De streetart, meubels, bar, drinks en food brengen het geheel in perfecte harmonie. Je waant jezelf even in de stad, terwijl je daarna toch het Amsterdamse leven in loopt. Bardak zit in De Pijp in Amsterdam en is élke dag van de week open. Van woensdag tot en met zondag ook voor een heerlijke lunch.

Bardak, Bardak is een stukje Tel Aviv in Amsterdam Bardak, Bardak is een stukje Tel Aviv in Amsterdam

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…