Dit is het tofste om te doen tijdens de Amsterdam Cocktail Week

Heb je altijd al eens alle geweldige cocktailbarren van Amsterdam willen ontdekken? Vanaf volgende week is daar je kans, want dan barst namelijk de derde editie van de Amsterdam Cocktail Week los! 44 van de best bars zullen deze week masterclasses, workshops en feesten organiseren, terwijl ze je de lekkerste cocktails voorzetten. We snappen dat je tijd schaars is en dat je precies wilt weten waar je moet zijn, dus wij maakten de classiest selectie voor je!

Amsterdam Cocktail Week 2019

Workshop Whisky Blenden

Misschien dacht je dat whisky gewoon uit een vat komt en rechtstreeks de fles in gaat. Na-ah, think again. De whisky verschilt namelijk per vat en de Master Blender is voor de uitdagende taak is gesteld om elke fles altijd exact hetzelfde te laten proeven. Colin Scott doet dit al 20 jaar voor Chivas Regal, een van de oudste whiskyhuizen van de wereld.

Het mooie toeval wil dat Mr Scott hoogstpersoonlijk in Amsterdam is volgende week en jij kan van hem de beginselen van het vak leren. En je krijgt ook nog een mooie tasting van zijn meest exclusieve blends.
Er zijn op maandag 11 en dinsdag 12 maart op beide dagen twee sessies om 13:30 en 18:30 bij Bluespoon Bar.

Reserveer je tickets hier.

, Dit is het tofste om te doen tijdens de Amsterdam Cocktail WeekThe Art of the Martini

De Martini is natuurlijk de Heilige Graal op het gebied van cocktails. Het voeren van je eigen, perfecte manier om deze te drinken getuigt van een mate van volwassenheid die je met geen coming of age ritueel kan evenaren. De man die momenteel als de grootste meester op het gebied van precies deze cocktail wordt geprezen is Alessandro Palazzi. Hij zal je, samen met Giorgio Bargiani van The Connaught Bar, op dinsdag de 12e kennis laten maken met de Tini Martini van Hendrick’s Gin. Woensdag de 13e staat Alessandro Palazzi solo achter de bar!

Op beide dagen kun je van een Tiny Martini genieten in Pulitzer’s Bar van 19:00 tot 23:00.

, Dit is het tofste om te doen tijdens de Amsterdam Cocktail WeekBakken & Borrelen

Hoe kun je de woensdag nou beter starten dan met een workshop broodbakken samen met een kopstoottasting? Precies, kan niet beter. Vandaar dat jij hier met je maten op woensdag de 13e tussen 2 en 6u terecht kan om de fijne kneepjes van het broodbakken te leren terwijl je de broodnodige kopstootjes proeft.

Deze workshop is gratis toegankelijk, maar je moet wel even reserveren, dat kan je hier doen!

Opium (London) at Flying Dutchmen Cocktails

Er zijn komende week meerdere internationale gastbartenders in Amsterdam. Op woendag de 13e kun je het team van de beroemde speakeasy Opium Cocktail & Dim Sum Parlour aan het werk zien in die kleine maar hele toffe bar van Tess Posthumus en Timo Janse. Hier kun je een paar bijzondere creaties met Tanqueray Ten proeven.

Meer info vind je hier.

, Dit is het tofste om te doen tijdens de Amsterdam Cocktail WeekGin School

Natuurlijk kun jij nog geen genoeg krijgen van gin. En tonic. Het is gewoon superlekker. Wil je hier meer over leren, kom dan donderdag de 14e naar Razmataz voor een 45 minuten durende training annex tasting van alle tonics van Fever-Tree met verschillende gins. Uiteraard mix je je ook nog even je eigen perfecte combinatie Gin & Tonic in elkaar!

Kaartjes kosten € 15 en die reserveer je hier!

Party in W Lounge

Hier kunnen we kort over zijn. Want donderdag is gewoon al een beetje weekend. En bij het weekend hoort een feestje. Helemaal als het Amsterdam Cocktail Week is. Op donderdag de 14e kun je al om 19:00 hier terecht, dan krijg je een lekkere cocktail met hapjes on the house. Als dat geen goed begin van je avond is weten wij het ook niet meer! Daarna kun je op deze rooftopbar lekker chillen en dansen met vrij uitzicht op het Paleis op de Dam.

Meer info vind je hier.

, Dit is het tofste om te doen tijdens de Amsterdam Cocktail Week
Foto: Ivo Geskus

A Bar en Gin 1689 present: Gin & Jazz

Dit klinkt als een wel heel mooie combinatie: een mooie gin, fijne jazz en dan in de bar van het Amstel Hotel. Zo kun je het op vrijdag de 15e weekend wel heel mooi inluiden, want tussen 5 en 8u kun je hier onderuitgezakt in de enorme fauteuils genieten van een koude cocktail en soulful jazz. Met majestueus uitzicht op de Amstel!

Toegang is gratis, meer info vind je hier.

TwentyThird Bar by Hennessy

Je kan je waarschijnlijk wel voorstellen hoe mooi Amsterdam er uitziet vanaf de 23e verdieping van het prestigieuze Okura Hotel. Stel je dat dan ook nog even voor met een hele lekkere cocktail in je hand. Precies, bij zijn dus! Je kan hier natuurlijk de hele week terecht, maar op vrijdag de 15e maart kun je hier ook nog eens een tasting doen van de mooie cognacs van Hennessy. Eventueel met wat hapjes uit de keuken van Ciel Bleu. Die inderdaad twee Michelinsterren heeft!

Meer info vind je hier.

Het volledige schema van de Amsterdam Cocktail Week vind je op de website!

, Dit is het tofste om te doen tijdens de Amsterdam Cocktail Week
Foto: Jia Jia Shum