Harley-Davidson lanceert brute e-bike: een ode aan de oudste Harley

CREDITS: Harley-Davidson

Het wereldberoemde Harley-Davidson bestormt de wereld van e-bikes. Onder de naam Serial 1 Company is de eerste e-bike uitgebracht. Het bedrijf is vernoemd naar de motorfiets Serial Number One: de bijnaam van de oudste motorfiets van Harley-Davidson. In het voorjaar van 2021 zal de eerste productlijn op de markt worden gebracht.

Harley-Davidson begint nieuw bedrijf: Serial 1 Company

Harley-Davidson liet het oogvallen op de e-bike-industrie. Ze zien een groeiende vraag in deze markt door de nasleep van de huidige pandemie. Deze industrie zit in volle bloei en had in 2019 een geschatte waarde van $15 miljard. Harley is er heilig van overtuigd dat deze markt in de aankomende jaren jaarlijks met 6% gaat groeien. Na de motorfietsen willen ze nu de wereld van de elektrische fietsen veroveren.

Serial 1
Foto: Harley-Davidsons

Serial 1 is een voorproefje

Serial 1 heeft al verschillende foto’s van het eerste model vrijgegeven. Ondanks de foto’s tasten we verder nog in het duister. Door geen prestatiedetails of andere specificaties aan te geven is het een big mystery. Het maakt ons in ieder geval nieuwsgierig en we kunnen niet wachten.

Serial 1
Foto: Harley-Davidsons

Niet stilstaan, maar doorontwikkelen

Harley-Davidson beleeft kritieke tijden: ze zien de kernklanten ouder worden en schrapten in juli 700 banen. Binnen Harley-Davidson zijn ze bezig met een grote herstructurering, ‘The Rewire’. Serial 1 kan een key role spelen in de mobiliteitsrevolutie voor Harley. De directeur Aron Frank wil met Serial 1 zich exclusief richten op een rijervaring gebaseerd op vrijheid en avontuur. Er gaat in ieder geval veel gebeuren en we zitten met smacht te wachten op deze brute elektrische fietsen.