We voelen de nieuwe 2022 Harley-Davidson modellen letterlijk aan de tand(wielen)

2021 was voor Harley-Davidson en vele andere motormerken een fantastisch jaar. Verkopen vlogen door het dak en vele nieuwe modellen zagen het licht. Maar ook 2022 staat garant voor brute nieuwe bikes. En om ze direct na de onthulling meteen aan de tand(wielen) te voelen, reizen we naar het altijd zonnige Barcelona. Maak kennis met de 2022 Harley Davidson modellen.

Perfecte rijomstandigheden in Spanje

Of althans, Spanje biedt bijna altijd de perfecte omstandigheden. Want net die ene dag in het jaar dat wij de nieuwe Harley modellen gaan testen, regent het pijpenstelen. Het weer in Nederland is zelfs stukken beter en de verwachtingen in de buurt van Girona zijn zelfs tegen de 40 millimeter regen. Max Verstappen zou er mogelijk zijn voordeel aan doen, maar om lekker te lifestylen op enkele nieuwe bikes is het verre van ideaal. Al snel kiezen we voor functie voor vorm en trekken we een warme en waterdichte adventure outfit aan. Dat ziet er misschien iets minder fraai uit op enkele Harley modellen, maar maakt de weersomstandigheden wel een stuk beter.

2022 Harley Davidson modellen Low Rider ST

De sterren van de nacht

‘s Avonds is de wereldwijde introductie van een nieuw familielid van de Sportster familie. En ook de iconische Low Rider krijgt er een broertje bij. Het mooie aan deze wereldwijde lancering, is dat we de dag erna meteen de nieuwe 2022 Harley-Davidson familieleden op de Spaanse wegen kunnen testen. Na het aftellen en het zien van de wereldwijde presentatie, worden de doeken van de motoren getrokken en maken we kennis met enkele nieuwe modellen. De 2022 Nightster, Low Rider ST en Pan America met Quick Shifter zien het daglicht.

2022 Nightster

De letterlijke ster van de avond is de 2022 Nightster. Een sportieve en brute bike met een geheel nieuw 975cc blok. Voor een Harley is hij echt sportief en kan je zelfs over de 9000 toeren per minuut maken. Dat alles resulteert er bijvoorbeeld in dat je 120 km/h in de tweede versnelling kan rijden. Maar daar koop je natuurlijk niet zo’n dikke motor voor, want de looks zijn werkelijk van een andere planeet. Alles weten over de Nightster, check het artikel hier.

2022 Low Rider ST

De Low Rider S gaat sinds enkele jaren steevast met ons mee op MANIFY motortrip. Het mega dikke geluid en de prachtige verschijning steelt geregeld de show. Maar dan nu is er een broertje in de vorm van een Low Rider ST. Het lijkt wel een kruising tussen een Low Rider S en een Street Glide en is misschien wel het beste van twee werelden. Maar dan nu is de Low Rider ST ook uitgerust met een 117 cubic inch blok, waardoor hij een nog diepere sound heeft en wederom een tikkie sneller is. Maar ook hier koop je de motor niet omdat hij sneller is. Wel merk je het mega koppel direct, waardoor de klinkers bijna uit de straat worden getrokken.

2022 Harley Davidson modellen Low Rider ST

2022 Pan America mét Quick shifter

Harley Davidson heeft geluisterd naar de riders en komt met iets spectaculairs bij de 2022 modellen. Daarom kwam het merk in 2021 met een zeer brute (maar redelijk onverwachte) adventure bike. De Pan America was geboren en heeft sindsdien veel harten gestolen. Het is knap hoe dat zo’n bike vrijwel uit het niets is ontstaan en zó goed kan zijn. Toch waren er wat puntjes die een tikkeltje beter konden en daarom kent het 2022 model onder andere een quick shifter. Verder zijn er onder andere verbeteringen doorgevoerd in het TFT scherm, hill control en diverse software aangepast. En er is een nieuwe kleur in de familie: fastback blue.

I want to ride my bicycle

We snappen dat je nu het liefste de gashendel opentrekt en meteen naar de Harley showroom gaat. De 2022 Harley Davidson modellen zijn direct verkrijgbaar en zullen naar alle waarschijnlijkheid goed leverbaar worden. Ga daarom zeker voor een proefritje op de verschillende bikes en maak kennis met het nieuwe Harley.

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…