Nissan X-trail: s’werelds eerste bobslee voor zeven personen

De Nissan X-trail bobslee is de eerste bobslee ter wereld met zeven zitplaatsen. Geïnspireerd op de Nissan X-trail, welke ook plaats biedt aan zeven inzittenden, is deze unieke bobslee ontwikkeld. Wij hadden de primeur en testten de Bobslee op de olympische bobsleebaan van Innsbruck, Oostenrijk.

G-krachten

Snelheden die kunnen oplopen tot 105 kilometer per uur. Het aantal zitplaatsen is niet de enige overeenkomst met de Nissan X-Trail. Nee, net zoals de auto heb je in de bobslee 360 graden overzicht. Uniek bij een bobslee waar je normaal gesproken enkel de helm van je voorganger kunt zien. Wat bobsleeën net die extra dimensie geeft, je ziet waar je naartoe gaat en merkt nog beter hoe rap de snelheid oploopt. Een unieke ervaring in een prachtige omgeving.

De bobslee

Expert in Bobsleeën Ian Richardson en bobslee fabrikant Diego Menardi hebben hun krachten gebundeld om het project te realiseren. De slee is ruim vier meter lang en weegt bijna 900 kilo. Een echte reus voor bobslee begrippen. Binnen 30 seconden bereikt de slee zijn topsnelheid van 105 kilometer per uur en word je onderworpen aan flinke G-krachten die kunnen oplopen tot 4,5G. Deze drukken je enorm hard je stoel in, vooral in de bochten. Super vet, zeker met zijn zes maten!

 

Total
0
Share