Wordt dit dan de nieuwe PS5?

CREDITS: Letsgodigital

Het blijft nog even wachten tot de PlayStation 5 (PS5) dan echt op de markt verschijnt, maar er gaan al genoeg speculaties rond over de nieuwe game console van Sony. De nieuwste uitgelekte foto die op Twitter opdook van de Devkit console, lijken zeer overeen te komen met de schetsen die eerder al opdoken.

PS5 Devkit

Laten we allereerst weer even ophelderen waar die ‘devkit’ nu voor staat. Het design van deze console komt namelijk niet bepaald overeen met wat we gewend zijn van de gebruikelijke PlayStations. De Devkit wordt namelijk gebruikt om games en applicaties op te ontwikkelen. Een Devkit bevat veel meer mogelijkheden op het gebed van hard en software. Oftewel de console voor de ontwikkelaars en niet voor de ‘normale’ consument. Een devkit is dus noodzakelijk als je gewoon een potje Call of Duty wilt spelen.

PS5 met v-shape

Wat meteen opvalt is de ‘V’ inham op de PS5 console en de ventilatoren aan de zijkant. Deze dienen als koelsysteem en sturen de lucht door naar buiten. Ontworpen om dus de console helpen om overheating te voorkomen. De PS5 Devkit heeft een grof en sterk uiterlijk, om te functioneren als een makkelijk te stacken console.

Het eindproduct is dus nog niet bevestigd maar, zal hoogstwaarschijnlijk nog wel wat afwijken van deze Devkit console.

Nieuwe controller

Bij een nieuwe console komt eveneens een nieuwe controller. De opvolger van de DualShock 4 komt met een aantal verbeteringen mits, we de rumours mogen geloven. Zo zou de DualShock 5 niet meer de L2 en R2 toetsen hebben maar heeft de nieuwe controller nu de adaptive triggers. Deze fungeren afhankelijk van de situatie in de game naar meer of minder weerstand. Zou het nu dan wél werken, wanneer je harder die toetsen in je controller drukt, je ook echt sneller gaat sprinten bij FIFA?

Hoe lang moeten we nog wachten?

Sony kondigt aan de PS5 rond de feestdagen in 2020 te releasen, nog een klein jaartje wachten dus en dan kun je dus lekker met kerst op je nieuwe PS5 gaan gamen met de huidige games van je PS4.