In de winter kan je ook gewoon prima barbecueen!

Als jij alleen maar gaat barbecueën als het boven de 26 graden is en dan alleen maar wat diepvrieshamburgers en kippenpootjes op veel te hete kolen legt, dan weet ik niet of dit een artikel voor jou is. Pak jij het liever wat beter aan, dan moet je echt even opletten. Want het mag dan misschien wel koud zijn buiten, de afgelopen weken was er regelmatig een stralend zonnetje te zien. Hoe lekker is het om met dit weer een heerlijk stukje zelfgebraden of zelfgerookt stukje vlees of vis te eten? Super lekker, maar met  jouw Ikea-koekenpan ga je het niet redden. Hiervoor heb je grover geschut nodig…

Traeger wood pellet grills3

Pellet Grills

Een echte vent barbecuet niet op gas, hij gebruikt hout, houtskool of kolen. Maar dat wil niet zeggen dat je het jezelf niet wat makkelijk mag maken af en toe. Je kan immers niet het hele jaar rond de nature-boy uithangen. En daarom bestaan er ‘pellet grills’. Ze komen je vast bekend voor, want ze staan op 9 van de 10 festivals. Maar nu kun je ze ook naar jouw tuin halen. En ook gewoon in de winter gebruiken!

Pellet grills maken gebruik van houtsnippers en een ingenieus systeem waardoor de temperatuur zeer goed gereguleerd kan worden. Dit betekent dat je ermee kunt roken, grillen, bakken, braden, stoven én barbecueën. Ofwel alles tussen de 150 tot 450 graden. Dit resulteert in de lekkerste gerookte zalmpjes tot de meest smakelijke spareribs.

Traeger wood pellet grills6

Set & Forget

Kies je hout, ja daar is een zeer aardige keuze in, steek de pellet grill aan, kies je temperatuur, gooi het vlees er op en ga lekker binnen bij het gezelschap zitten. Jij zit warm en laat de BBQ buiten lekker roken. Toch krijg je diep respect van je bezoekers, omdat je buiten staat te koken en daarnaast… Als ze het vlees proeven dan trekken ze direct bij je in! Check dan ook zeker de site van Traeger voor speciale winterrecepten!

Traeger Wood

Eén hap en je bent fan

Traeger is namelijk heerser op het gebied van pallet grills. Bacon, kip, rundvlees, verse groenten, heerlijke vis: wat je ook wilt klaarmaken. Van roken tot stoven, van grillen tot bakken: het is allemaal mogelijk. Bijkomend voordeel is dat de houtpellets, die als brandstof dienen, een extra smaakdimensie aan de gerechten toevoegen, voor een nóg lekkerder eindresultaat. De smaakbeleving wordt helemaal compleet als je de gerechten kruidt met één van Traegers heerlijke rubs en marinades. Als jij zorgt voor wat culinaire creativiteit, dan doet de grill de rest.

Zoals ik al zei: je kent deze mannelijke apparaten van evenementen, maar ze staan ook heel mooi in een tuin. Een mooi setje begint bij € 999,-, maar dan kun je wel het gehele jaar door het vlees verzorgen, zoals een man dat betaamt.

Traeger wood pellet grills

Total
1
Share