Volgens onderzoek zijn we eigenlijk maar een stel vuile gasten


Eerlijk is eerlijk, schoonmaken is waarschijnlijk niemands favoriete klusje. Toch lijkt het erop dat we dit iets vaker moeten gaan doen. Onderzoek wijst namelijk uit dat we met z’n allen eigenlijk maar een stel viezeriken zijn. De meeste bacteriën vind je op plekken waar je niet direct aan zou denken. Niet dat we nou smetvrees moeten krijgen, maar we moeten de juiste dingen schoonmaken. Na het lezen van dit artikel is de hygiëne in jouw huis on point en is het geen enkel probleem om een dame te ontvangen.

1. Persoonlijke hygiëne

Je eigen wijsvinger is één van de favoriete plekken voor bacteriën. Grote kans dat dit te maken heeft met het feit dat de helft van onze medemens meerdere keren per dag neuspeutert. Dit zorgt in Nederland voor een schadepost van wel 25 miljoen euro per jaar. Onder andere omdat weinigen de buit in een zakdoekje stoppen en dat zorgt voor extra schoonmaakkosten en meer ziekteverzuim. Mannen met baarden moeten extra opletten, want ook dit is een plek waar veel bacteriën samenkomen. Zorg er dus voor dat je gewoon goed je handen en baard wast. Het beste is om je handen minimaal zes keer per dag te wassen, mét zeep!

De persoonlijke hygiëne zit bij de meeste mensen wel snor, maar het blijkt dat we in huis nog wat te kort schieten…

2. Huishouden

hygiëne 2

Voor iedereen die met schoenen aan door het huis bonjourt, think twice! Die schoenzolen van je zijn namelijk niet zo fris en verspreiden een hoop bacteriën als je ze binnenshuis draagt. Het scheelt je dus een hoop schoonmaakwerk als je ze uit doet wanneer je binnenkomt. Moet je jezelf vaak verontschuldigen voor de rommel als je bezoek krijgt? Dikke kans dat je dan liever niet te vaak mensen over de vloer hebt. Maar als je het nou gewoon een keer opruimt, kun je ook op onverwachtse momenten gasten ontvangen. Bovendien is het een verborgen work out, dus kun je de sportschool een keer overslaan. Belangrijk is om eerst droog te poetsen en daarna nat. Het beste doe je dit met een stoomreiniger. Dit is namelijk veel hygiënischer dan een dweil of poetsdoek en je hebt geen reinigingsmiddelen nodig. Je hele huis is dus in no-time spic en span. Oh, en zet ook geregeld een raampje open voor de nodige ventilatie!

We hebben de ideale cleaner gevonden voor zo’n beetje alles in huis, namelijk de Kärcher stoomreiniger SC 4. Je kunt hem niet alleen gebruiken voor het schoonmaken van de vloer, maar ook voor de keuken, spiegels, tegels, badkamer en het toilet. Je kunt er zelfs nog je kleding mee opfrissen! Kijk wel uit dat je het toilet en je nieuwe pak niet in dezelfde poetsbeurt aanpakt ;-). De poriëndiepe reiniging zorgt ervoor dat 99,99% van de bacteriën wordt verwijderd. Bovendien is het milieuvriendelijk, omdat je veel minder water gebruikt dan wanneer je met doekjes en een dweil aan de slag gaat. En zo’n stoomreiniger ziet er ook een stuk beter uit dan een knullig doekje. Je huis is dus echt wel makkelijk schoon te houden met de juiste tools.

 

3. Gadgets

De gadgets die je het liefst gebruikt, zijn toppers op het gebied van bacteriën. Schrik niet, maar op je toetsenbord zitten 400(!) keer meer bacteriën dan op een wc-bril. Ook je smartphone is een goeie broeiplek, omdat deze geregeld in contact komt met je handen, mond en oor. Dit zelfde geldt voor de afstandsbediening. Bij een spannende film of voetbalwedstrijd pak je die geregeld in je handen om het volume hoger te zetten en te zappen in de reclames. Om nog maar te zwijgen over de afstandsbediening in hotels die zo’n beetje de grootste bacteriebom in de hotelkamer is. Die gadgets van je kunnen dus ook wel een poetsdoekje gebruiken.

4. Tandenborstel

Regelmatig je tanden poetsen is natuurlijk super hygiënisch. Doe dit alleen niet te lang met dezelfde tandenborstel. Bacteriën voelen zich namelijk prima thuis in een warme, vochtige badkamer. Het is dus wel zo fris om deze op tijd te vervangen. In ieder geval elke twee maanden. Dit poetst ook een stuk beter.

5. Beddengoed

Na het schoonmaken is niets zo lekker als ‘s avonds in een schoon bed kruipen. Vergeet je beddengoed dus niet bij het wekelijkse schoonmaakritueel. Anders is het een paradijs voor mijten, bacteriën en virussen. De hygiëne van je bed is gewoon super belangrijk. Lucht dagelijks en verschoon minimaal één keer per 14 dagen de lakens en kussens. Dan is naar bed gaan nóg fijner!

Met deze tips komt de frisse lucht je tegemoet zodra je de deur opent en dat merken je ‘gasten’ ook!

hygiëne 2

Total
0
Share