Geniaal: deze man bouwt voetbaltafels om tot ware voetbalstadions

CREDITS: Twitter - @MetegolSuper

Een grafisch designer uit Argentinië, genaamd Martin Setula, bouwt schaalmodellen van voetbalstadions om voetbaltafels. Geniaal! Martin bouwt bekende voetbalstadions bovenop voetbaltafels van mensen met de ambitie om het kampioenenbal in eigen huis te kunnen organiseren.

Wat hebben bekende spelers zoals Carlos Tévez en de prins van Maleisië gemeen? Juist, ze hebben beiden een stadion van hun favoriete club om hun tafelvoetbaltafel thuis staan. De maker van deze kunstwerken is verrassend genoeg een rasechte voetbalfan, en wilde iets speciaals dat voor iedereen leuk kan zijn. Zo kwam het project ‘Superclasico’ tot stand.

Voetbalstadions om tafelvoetbaltafels

Een voetbalstadion kost Martin minstens een week om te bouwen en hij bepaald de prijs op basis van de moeilijkheidsgraad. Wil je thuis het Camp Nou van FC Barcelona om je voetbaltafel, dan zal de prijs wat hoger liggen dan dat je het stadion van Willem II aanschaft. Nadat de Argentijn een prototype had gemaakt, kwam hij in contact met voetbalmanagers, clubs, spelers en atleten die allemaal wel oren hadden naar zo’n kleinschalig stadion.

stadion tafelvoetbaltafel
Foto: Twiiter – @MetegolSuper

Vreugde

Setula vindt het mooiste aan zijn baan dat er vreugde ontstaat bij mensen met verschillende achtergronden. De grafisch designer doet dit werk nu al zo’n drie jaar en is nog niet van plan om te stoppen. En daar is ook geen reden voor: teams zoals Real Madrid en het Engelse Sheffield hebben al een kleinschalig stadion gekocht.

Voor Martin was het een makkelijke keuze om voor tafelvoetbaltafels te kiezen:  “Er zit een klein kind in ons, de reikwijdte van een voetbaltafel is zo breed omdat er geen leeftijd is, er is geen seks, geen religie, er is geen politiek, er is geen taal, we spelen allemaal en we allemaal hebben plezier.” Setula begon zijn carrière met het maken van Argentijnse stadions maar al snel werden er ook Europese stadions aan zijn collectie toegevoegd. Stadions zoals Old Trafford, Wembley, Camp Nou of Giuseppe Mezza: niks is voor hem te gek.

Wil jij je vrienden voortaan een pak slaag geven met tafelvoetbal op kantoor, thuis of in de derde helft in stijl? Dat weet je waar je moet zijn!

Total
15
Share