Virtual Reality: hoe ver is de techniek en wat heb je er eigenlijk aan?

Uit vele hoeken hoor je dezelfde geluiden: Virtual Reality is dé toekomst in de entertainment. Steeds meer bedrijven gaan met elkaar de concurrentie aan op deze markt. Playstation Sony, Oculus Rift, Samsung zijn een aantal grote namen op dit moment. Maar bij allen hangt er een flink prijskaartje aan. Is het wel je geld waard? Time to find out!

Virtual Reality

Vorige week werd Google Earth nog beschikbaar in Virtual Reality, waardoor je dus eigenlijk nooit meer op reis hoeft… Of wel?

Vooralsnog heb je een flinke bril op je hoofd nodig om jezelf te kunnen begeven in een virtuele realiteit. Het gave daaraan is wel dat je van elke smartphone, in combinatie met zo’n bril, een VR-beleving kan maken. Maar wat kan je er dan uiteindelijk mee. YouTube geeft je de mogelijkheid om VR-filmpjes te kijken die in 360 graden gefilmd zijn. Ofwel, waar je ook kijkt, het lijkt net alsof jij in die video zit. Super tof idee natuurlijk, maar hoe lang blijft het leuk?

Om dit zelf te testen is het onzinnig om gelijk een dure VR-set aan te schaffen, maar als je toevallig toch toe bent aan een nieuwe telefoon is de Alcatel Idol 4 + VR wel wat voor jou. Voor €299 heb je een prima smartphone met Android, een professionele VR-bril en in-ear headphones van JBL. Perfect voor jouw eerste VR-ervaring.

lvt_hires_idolaccessoires

Alcatel Idol 4

De Alcatel is van Franse makelaardij. Het merk staat bekend om het feit dat het betaalbare telefoons maakt, die ook nog aardig wat in huis hebben. Het design is mooi van glas en ligt lekker in de hand. Normaal zit een uit-aan knop aan de bovenkant of rechts, de Alcatel Idol 4 plaatst hem lekker tegenstrijdig links. Aan de rechterkant is er ruimte gemaakt voor de BOOM-knop.

Dit is een unieke feature aan de Alcatel. het gebruik hiervan is afhankelijk van waar je de telefoon voor wil gebruiken. Als je snel een ideale foto wil maken, heb je natuurlijk geen tijd om je telefoon te ontgrendelen, dan druk je gewoon twee keer op de BOOM. Meer bas nodig tijdens muziek? BOOM-key. Volume of surround sound? BOOM-key.

En verder past hij natuurlijk naadloos in de bijgeleverde VR-bril.

Maar dan? Je zet ‘m op je hoofd en natuurlijk check je even wat filmpjes die doen lijken of je in een achtbaan zit. Zodra de lol daarvan af is ga je wat gamen en zodra je ogen ‘vierkant’ zijn, ga je het liefst zo snel mogelijk ‘back to reality’. Dat is wel een punt met die Virtual Reality brillen, je wordt er een beetje scheel van.

idol4_boomkey-d87ebf82171776207daccbf0c6b6e28c

Expliciet

En dan schiet je ineens iets te binnen… Bestond er geen VR-porno? Zeker wel… Volledig uit wetenschappelijk oogpunt Google je wat en binnen no-time heb je de voorgevel van Nikki Benz in je gezicht. Mooi werk, maar hou je in..Hou er rekening mee dat je niet ziet wie er binnen komt. Handjes boven de dekens dus!

Soepel

Het werkt allemaal heel soepel en makkelijk. Al moet je brein, of misschien was het mijn eigen brein, wel wennen aan het beeld. Hoe langer ik keek, hoe meer ik hier aan gewend raakte. Kortom, het beeld van de VR-bril in combinatie met de Idol 4 loopt heel soepel. Het geluid is daarbij super, dankzij de inbegrepen speakers of oortjes van JBL. De graphics kunnen niet op tegen de Oculus Rift, maar voor een VR-Bril die bij gratis bij een smartphone geleverd wordt, was ik erg onder de indruk.

 

Total
0
Share