Vijf tools die iedere man moet hebben

CREDITS: Matthew Henry | Burst

Je moeder heeft jou twee handen gegeven. Met die twee grijpers ben je inmiddels behoorlijk vaardig, maar op den duur houden de toepassingen wel een beetje op. De mens heeft al sinds de oertijd het vermogen om tools te ontwikkelen die onze mogelijkheden oneindig maken. Voor iedere taak bestaat een tool om deze efficiënter te voltooien. Dit zijn vijf tools die iedere man moet hebben.

Vijf essentiële tools voor de moderne man

Sinds we als jagers op pad gingen om voedsel te verzamelen voor ons gezin maken we tools. Eerst een speer en later de handboog om van nog grotere afstanden prooien te kunnen doden. Ons probleemoplossend vermogen maakt dat we nu staan waar we staan. Tegenwoordig kun je nog steeds gaan jagen, maar een mooi stuk vlees van de slager is toch een makkelijkere optie. Toch kunnen we vandaag de dag niet zonder middelen om ons doel sneller te bereiken.

Koksmes

De eerste tool die iedere man in zijn keuken moet hebben is een kwalitatief en vlijmscherp koksmes. Hiermee weet je de jouw signature dish tot in perfectie te bereiden. Snijden, hakken, fileren en ga zo maar door. Het koksmes is niet voor niets een investering waar je nooit spijt van zult hebben. Ga je op zoek naar het perfecte mes dat bij jou past, dan ga je daarvoor naar een speciaalzaak. De eigenaar zal je naar huis sturen met een verlengstuk van je arm.

Victorinox SwissClassic | €33,99

Tools man koksmes- MANIFY
Foto: Cottonbro

Accuboormachine

Als moderne man ben je instaat je eigen boontjes te doppen. Niets is mannelijker dan het zelf kunnen klaren van basic klussen in huis. De accuboormachine is dan ook de eerste tool die je aanschaft bij het opbouwen van een gereedschapsarsenaal. Kies daarbij voor een accuplatform waarvan je weet dat je meer elektrische tools gaat kopen. Niets is zo vervelend als dat ieder apparaat een andere accu nodig heeft.

Bij het kiezen van een accuboor ga je na welke klussen je gaat klaren. Als je af en toe een schroefje in hout draait, dan voldoen een basic machine. We raden je echter aan een trede hoger te kijken. Met een accuboor met klopfunctie kun je ook gaten boren in steen. Handig wanneer de vrouw weer een nieuw fotolijstje heeft gekocht voor aan de muur. Naast de accuboor zelf dien je ook een setje boren in je winkelmand te gooien.

Makita accuboormachine | €124

Tools man - MANIFY
Foto: Charles Deluvio

Bluetooth speaker

Muziek is voor iedereen. Een lekker setje tijdens het sporten of wat geile bedroom jams in de slaapkamer zetten de toon. Met een goede bluetooth speaker ben je de man en weet je overal sfeer te maken. Neem ‘m mee naar het park of laat jouw mondoy motivation knetterhard door het thuiskantoor galmen. Van compact tot bulky: er zit er altijd eentje voor jouw behoeften bij.

JBL Bluetooth speakers | Alle varianten

Tools man - MANIFY
Foto: Daren Inshape

Gereedschapskoffer

Naast een accuboor behoor jij een basic toolkit te hebben waarmee je de klus kunt afmaken. Hierin vind je schroevendraaiers, een ratelset, verschillende tangen, een hamer en een zaag. Handig om er ook wat specialistische bitjes toe te voegen. Dat is voor die boutjes waarvan de fabrikant niet wil dat jij ze losdraait.

ALDOOR – 73-delig | €79

tools man, Vijf tools die iedere man moet hebben
Foto: Mariakray

Baardtrimmer

De multitool voor in de badkamer is natuurlijk de baardtrimmer waarop je ook de neushaartrimmer en een scheerkop kwijt kunt. De baard mag dan wel helemaal geaccepteerd zijn, maar net als je kapsel heeft deze regelmatig een opfrisbeurt nodig. Iedere baard heeft een andere aanpak nodig en met deze tool kun je die zeker aan. Iedere ochtend loop je als een frisse ridder de deur uit.

Wahl – baardtrimmer | €72

tools man, Vijf tools die iedere man moet hebben
Foto: Erik Mclean