Deze speaker laat zelfs je ogen naar muziek luisteren

CREDITS: Van Der Waals | Kickstarter

Op de crowdfundingwebsite Kickstarter komen regelmatig gave ideeën voorbij. Vandaag hebben we er weer een: de Van Der Waals Ferrofluid Speaker. De speaker maakt gebruik van een magnetische vloeistof om de geluidstrillingen zichtbaar te maken. Zo luister je met meerdere zintuigen naar de muziek.

Van Der Waals speaker laat de muziek dansen voor je ogen

Ferrofluid is een wonderlijk mengsel van onoplosbare ferromagnetische deeltjes die zweven in een olieachtige vloeistof. Wanneer de deeltjes worden blootgesteld aan een sterke magnetische bron, worden de deeltjes gedongen te gaan klonteren en ontstaan er bijzondere vormen. Combineer dit spul met een speaker en je hebt een episch schouw- en luisterspel.

Van Der Waals Ferrofluid Speaker - MANIFY
Foto: Van Der Waals

Van Der Waals Ferrofluid Speaker

De speaker is vernoemd naar de Nederlandse natuurkundige en Nobelprijswinnaar Johannes Diderik van der Waals. Hij ontdekte de verschillende krachten in zowel gas- als vloeistofvormige stoffen en de overeenkomst ertussen.

De speaker die is voorzien van ferrofluid maakt de geluidsgolven zichtbaar voor het oog. Met twee 15 watt mid-bas luidsprekers en twee 15 watt tweeters komt de muziek hoorbaar en visueel tot leven. De vloeistof beweegt net zo vloeiend als het publiek op één van onze MANIFY: Out of office-edities.

Een beetje ruimtevaar in de woonkamer

In de toch al buitenaardse speaker is de ferrofuid verwerkt die werd ontwikkeld door NASA. De ruimtevaartorganisatie gebruikte de vloeistof om de brandstoftoevoer te regelen in zero gravity. Nu is de vloeistof gebruikt om audiofielen te voorzien van grafische gekkigheid onder het genot van hun favoriete muziek.

Kickstarter project

De Van Der Waals Ferrofluid Speaker is op dit moment een kickstarterproject. Vanaf 399 dollar maak je deel uit van de realisatie van de bijzondere speaker. Voor dat geld heb je het product en het basic toebehoren. Vanaf 679 dollar heb je er – bij het halen van het target – twee op de boekenplank staan. Wie weet is hij ooit wel geschikt om buitenaards leven te verstaan.

Van Der Waals Ferrofluid Speaker - MANIFY
Foto: Van Der Waals