Oldskool cool: de Vintage Video Walls van Supa Dupa Studio

Props voor de Heist Rockah en de watskeburt… Je kent het wel. Van die nummers die voorbijkomen in de kroeg die he-le-maal de shit waren toen jij voor het eerst ging stappen. Pure nostalgie…

Vintage video walls brengen nostalgische sferen

Dit gevoel komt bij jou naar boven wanneer je een Nintendo 64 ziet staan en je toch stiekem jeukende handjes krijgt van een rondje Mario Kart. Helaas worden dit soort legendes snel door de massa vervangen, waarna er nieuwe innovaties op de markt komen. Gelukkig zijn er nog steeds liefhebbers die vasthouden aan het oude en toffe oldskool dingen blijven doen.

Menno van Willigenburg van Supa Dupa Studio is daar een voorbeeld van. Met zijn vintage video walls brengt hij overal sfeer en nostalgie. Zijn creaties zijn vaak te zien in het straatbeeld van Nederland, maar ook in videoclips van Maan, Flemming en andere grote artiesten. Daardoor is de ouderwetse beeldbuis wel uit de living verdwenen, maar niet van de straat. Of van feesten, festivals etc.

, Oldskool cool: de <strong>Vintage Video Walls</strong> van Supa Dupa Studio
Foto: Boy Bianchi

Het gevoel van toen, behoefte van nu

Het begon allemaal bij een aantal installaties per jaar, maar sinds 2021 plaatst Supa Dupa Studio wekelijks meerdere installaties door heel Nederland en in het buitenland. Door middel van allerlei beeldbuizen creëert Supa Dupa studio een visuele ervaring die mensen uit de snelheid van de dag haalt. Hij laat mensen even stilstaan bij wat er op de schermen voorbijkomt. Het is alsof je het gevoel van toen combineert met waar tegenwoordig behoefte aan is, zoals de filosofie van Supa Dupa luidt.

Supa Dupa Upcycles

Menno’s opportunistische mindset maakt dat hij altijd denkt in mogelijkheden. Zo zag hij ook een meerwaarde in het upcyclen van sloophout en afgedankte flightcases. Op die manier is Supa Dupa Upcycles ontstaan en maakt hij inmiddels menig klant blij met een toffe meubels of een flightcase van hergebruikte materialen. Iets wat eigenlijk niet meer werd gebruikt, heeft daarom weer jarenlang een belangrijke rol. Ook hier combineert Supa Dupa het oude met waar nu behoefte aan is.

Het is dus niet gek als jij het werk van Supa Dupa tegenkomt, online of offline. Hierbij alvast een voorproefje:

LEES OOK