Summer speakers: JBL Pulse 3

Toen we op de redactie een uitnodiging kregen om aanwezig te zijn bij een rooftop party in Parijs hoefden we hier natuurlijk niet lang over na te denken. Helemaal niet wanneer blijkt dat dit het launch event is van de JBL Pulse 3, een speaker waar we natuurlijk heel benieuwd naar waren.

Op het dak van het NEW CAP Event center in hartje Parijs, met een uitzicht waar je spontaan van begint te watertanden, werd het nieuwste lid van de JBL Pulse familie geïntroduceerd. En dit is nog maar het begin van wat een epische zomer moet gaan worden voor JBL, met events over de hele wereld.

Looks

Wat als eerste opvalt bij de JBL Pulse 3 is natuurlijk de 360 graden lichtshow die door het semi-transparante omhulsel te zien is. De LED-lichtshow is duidelijk een stuk helderder in vergelijking met zijn voorganger (JBL Pulse 2) en is volledig te customizen met de JBL Connect+ App. Een soort lavalamp 2.0 dus.

JBL Pulse 3

Het makkelijk te gebruiken bedieningspaneel zit netjes weggewerkt in het onderste gedeelte van het cilindervormige geheel. Daarnaast is de Pulse 3 compact en kan hij tegen een stootje, wat handig is aangezien het lijkt dat we in de zomer toch wat vaker dingen laten vallen dan anders. Iets met drank en overdag? En dat brengt mij het volgende: deze wireless speaker heeft de zogeheten IPX7 certificering. Dit houdt in dat de speaker volledig waterdicht is en tot 30 minuten in ondiep water ondergedompeld kan worden. Ik hoor je al denken: “Hoe klinkt ‘Despacito’ onder water?”. Nou: niet, Bluetooth geeft helaas geen signaal door vloeistoffen als water, maar ach, je kunt niet alles hebben.

Het is een draagbare speaker die door zijn lichtelementen heel wat aandacht zal trekken, waar je ook heen gaat. Persoonlijk hou ik van het flashy design, maar kan me voorstellen als je van strak en sober houdt, dit niet jouw smaak is.

Sound

Wat je onder water niet kunt horen, hoor je boven water wel degelijk. De JBL Pulse 3 maakt gebruik van drie drivers en dubbele passieve radiatoren die het geluid in 360 graden voorzien. Het geluid is kraakhelder en voor het formaat van de speaker, komt er best een berg geluid uit. De bass is voor een draagbare speaker vrij goed en geeft elk liedje in je playlist dat extra beetje oempf. Maar waar vooral in de mid- en hoge tonen springt dit speakertje er uit.

JBL Pulse 3

Ondanks dat de JBL Pulse maar 20 Watt produceert, is het een speaker met een aardig bereik. Helemaal als je bedenkt dat je de speaker vooral buiten zult gebruiken en dus geen gebruik kunt maken van de weerkaatsing van muren. Menig buurman zal deze zomer kwaad uit het raam hangen.

Usability

A child can do the laundry, serieus. Het enige wat je hoeft te doen om je telefoon met de JBL Pulse 3 te verbinden is de speaker aan te zetten, op de Bluetooth-knop te drukken (en natuurlijk Bluetooth aan hebben staan op je telefoon), that’s it.  En met de oplaadbare li-ion batterij kun je tot 12 uur non-stop muziek draaien, met lichtshow uiteraard. Met de JBL Connect+ App kun je deze lichtshow volledig naar eigen smaak aanpassen en zorgt er ook voor dat je al je andere speakers die compatibel zijn met JBL Connect+ kunt koppelen (tot meer dan 100 apparaten). Zei er iemand fissa?

JBL Pulse 3

[ezcol_1half]PLUSPUNTEN

– Unieke lichtshow (customizable)
– Goed geluid (360° Fullroom sound)
– Waterproof
– Stootvast
– Makkelijk te bedienen
– Koppeling met JBL Connect+ apparaten

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]MINPUNTEN

– Geen WiFi ondersteuning
– Geen Spotify Connect
– Máár 20 Watt (80 dB)
– Pas in augustus verkrijgbaar
– Flashy design moet je van houden

[/ezcol_1half_end]

De JBL Pulse 3 is in augustus verkrijgbaar vanaf €249,-

Total
1
Share