De 5 beste koptelefoons met prachtig design

CREDITS: Bowers & Wilkins

In de jaren 80′ en 90′ waren ze al mateloos populair: koptelefoons. Toen al was het niet alleen de functionaliteit de enige reden van het dragen van een koptelefoon: het werd ook gezien als een accessoire. En ook nu, ondanks dat de vorm rigoureus is veranderd, zijn koptelefoons voor veel mensen een uiting van stijl. De één gaat voor een knalrode Beats by Dre, de ander pakt het iets subtieler aan. Dit zijn volgens ons, de 5 beste draadloze koptelefoons met een prachtig design

Beste draadloze koptelefoons met prachtig design

Bowers & Wilkins PX

Bij B&W hebben ze oog voor design, dat is één dat zeker is, maar dat het niet ten koste gaat van de kwaliteit hebben we gemerkt. De Bowers & Wilkins PX is absoluut één van de mooiste koptelefoons die we ooit op ons hoofd hebben gehad. Het gebruik van metaal en kunstleder en een prachtige afwerking in de details zijn hiervoor verantwoordelijk.

Maar daar blijft het niet bij. De PX verrast qua geluid! We kunnen niet anders zeggen dan dat liedjes zelden zo mooi klinken. Zijn er dan ook minder punten? Ja. Hij is niet opvouwbaar én de koptelefoon heeft niet de beste noise cancelling die we ooit hebben meegemaakt. Ook qua draagcomfort scoort de PX net bovengemiddeld.

Daar krijg je wel weer een ‘draagsensor’ voor terug. Zet je de Bluetooth hoofdtelefoon af, dan pauzeert de muziek. Zet je ‘m weer op, dan speelt hij weer verder. En daarnaast is hij ontzettend solide. En natuurlijk een prachtding. Een absolute aanrader en een logische keuze in ons lijstje met de beste draadloze koptelefoons!

Repeaet Boss

Een koptelefoon voor échte liefhebbers, maar daarnaast ook nog eens erg stijlvol. Het bijzondere aan Repeat? Hij is modulair én je betaald in abonnementsvorm. Het is bijna 2019 en we gaan anders met onze producten om. Modulaire gadgets verminderen waste en zijn dus beter voor het milieu én je portemonnee! Voor een tientje per maand heb jij de draadloze Repeat Boss al op je hoofd staan. Gaat er iets kapot, wat gewoon regelmatig gebeurt bij koptelefoons, dan sturen ze gratis nieuwe onderdelen op die je heel simpel zelf vervangt.

Alleen al daarom ben je een stijlvolle baas, maar ook qua geluidskwaliteit pakt Repeat het nét iets anders aan dan de meeste merken. Hun headphones zijn puur en laten de muziek horen zoals de artiest dat heeft bedoeld. Geen noise cancelling, geen gepompte bastonen en dus geen verlies van geluidskwaliteit.

De ‘Boss’ is vanaf januari 2019 leverbaar, maar je kan nu alvast een ander model bestellen om te checken of het iets voor je is. In januari switch je heel simpel van abonnement en je hebt het nieuwste van het nieuwste in huis!

beste draadloze koptelefoons

Pioneer DJ DHJ-X5BT

Een van onze favorieten! Pioneer DJ is natuurlijk hét merk als het draait om DJ-equipment. Ze weten dus als geen ander hoe artiesten hun muziek willen horen. Enkele maanden geleden kwamen ze met de eerste Bluetooth koptelefoon die ook te gebruiken is tijdens het draaien. Ideaal, want buiten het draaien om wil je gewoon geen draad hebben.

Koptelefoons van Pioneer DJ kan je uren dragen zonder last van je oren te krijgen en je bent verzekerd van een kraakhelder geluid. De DHJ-X5BT een wat groter modelletje, daar met je van houden, maar we zeggen het je: DJ’s willen niks anders, and girls love DJ’s!

Plantronics BackBeat GO 810

Het ontwerp van de nieuwe BackBeat GO 810 spreekt in principe voor zich. De koptelefoon heeft een slank, opvouwbaar ontwerp en valt comfortabel over het oor. Door dual-mode active noise cancelling zet je de omgeving buiten spel en kun je in alle rust van je favoriete tracks genieten. Via de BackBeat-app kun je zowel de noise cancelling als de EQ volledig na voorkeur instellen.

Waar dit model van Plantronics ook in uitblinkt is de batterij. Na 10 minuten laden kun je alweer 3 uur vooruit. Laad je ‘m volledig op? Dan kan je maar liefst 22 uur luisteren.

beste draadloze koptelefoons

Marshall MID A.N.C.

De enige over-ear headphones van het lijstje. Laten we heel eerlijk zijn tegen elkaar: de stijl druipt toch af van dit model? Marschall staat al sinds jaar en dag bekend om de mooie producten en sieren nog altijd veel podia met hun loeigrote versterkers en speakers.

Met hun paradepaardje, de MID A.N.C., brengt deze ervaring naar de ‘gewone man’. Het is een feit dat bij draadloze koptelefoons er altijd een beetje van de kwaliteit verloren gaat. Bluetooth aptX zorgt dat dit tot een minimum wordt gedreven en dat de meesten het niet eens door zullen hebben. Daarnaast kan je tot wel 30 meter van je device vandaan lopen en nog steeds naar je favoriete podcast luisteren. Dat wil zeggen dat ik naar de AH kan lopen en m’n telefoon op kantoor kan laten liggen!

Total
0
Share