De Sony WH-1000XM5 is de koploper onder de hoofdtelefoons

Sony staat met hun Sony WH-1000 serie al jaren in de top-lijstjes met hun noise-cancelling headphones. Wij waren vanaf het eerste moment al fan van deze hoofdtelefoons. Inmiddels zijn we met de Sony WH-1000XM5 bij de 5e telg van de familie.

Sony-WH-1000XM5 (5)

Sony WH-1000XM5

Bij het uitpakken van de Sony WH-1000XM5 valt meteen op dat deze een stuk slanker is dan zijn voorgangers. En dat slanke zit niet alleen in het aanzicht. Bij het oppakken van de hoofdtelefoon valt het gewicht direct op. Door slimme materiaalkeuzes en design weegt hij vrijwel niks, wat ten goede komt aan het draagcomfort. Om het slanke en lichtere ontwerp te ondersteunen heeft de Sony WH-1000XM5  geen 40mm zoals zijn voorganger, maar splinternieuw ontworpen 30mm. Je zou verwachten dat dit ten kosten zou gaan van het laag, maar niets is minder waar. Het laag is juist dynamischer en cleaner dan zijn voorganger. Puik werk van de Japanners dus!

De geluidskwaliteit is sowieso een van de speerpunten van de nieuwe Sony WH-1000XM5. Het geluid is gebalanceerd met een duidelijke bas. Ook de soundstage is dik in orde. De toevoeging van 360 Reality Audio is een leuke feature, al is dat op dit moment nog niet alom ondersteund.

Het gebruiksgemak van de Sony WH-1000XM5 verdient ook wel een vernoeming. Dankzij Speak-to-Chat kan snel een gesprek gevoerd worden. De koptelefoon stopt de muziek namelijk automatisch en laat omgevingsgeluid toe. Zodra het gesprek voorbij is, speelt de muziek verder, en met behulp van ‘instant pause’ stopt de sound zodra de koptelefoon afgezet wordt. Met de touchbediening op de rechteroorschelp kun je makkelijk het volume aanpassen of het volgende nummer aanzetten, of je favoriete nummer nog eens af laten spelen. En koppelen gaat zonder moeite met 2 apparaten te gelijk en is met NFC makkelijker dan ooit

Check de Sony WH-1000XM5 bij CoolBlue of bij Bol.Com

Noise Cancelling

Een van de belangrijkste punten van de WH-1000XM5 is natuurlijk de noise cancelling. En howel deze bij zijn voorganger al dik in orde was zijn er toch verbeteringen te vinden. Zo werken de maar liefst 8 microfoons en 2 processoren snoeihard om de omgeving om je heen te analyseren en ongewenste geluiden uit je muziek te filteren. Door Auto NC past de WH-1000XM5 zich automatisch aan aan een veranderende omgeving, zodat je altijd de optimale noise cancelling hebt.

Minpunten

Zijn er dan geen minpunten? Er zijn wat ons betreft wel een aantal dingetjes die de Sony WH-1000XM5 nóg wat beter hadden gemaakt. Zo is de hoofdtelefoon niet meer op te vouwen. Ook is de case aan de grote kant, al is deze wel heel dun. Maar voor iemand, die net zoals ik, weinig ruimte heeft in zijn tas is dat toch een nadeel. Ook is hij niet (spat)waterdicht. Wij hebben de zwarte versie getest. En hoewel het moeie matzwarte design er fantastisch uitziet, laat het wel flink wat vingerafdrukken achter.

Al met al is de Sony WH-1000XM5 wat ons betreft de koploper op de hoofdtelefoonmarkt. De prijs is er ook naar, maar wij weten zeker dat je er geen moment spijt van gaat krijgen. Voor meer informatie check je de Sony WH-1000XM5 op CoolBlue of bij Bol.Com

Sony WH-1000XM5, De <strong>Sony WH-1000XM5</strong> is de koploper onder de hoofdtelefoons Sony WH-1000XM5 Sony WH-1000XM5