High-end Android smartphone van €14.000

Vorige week schreven  we over de Project ARA Smartphone van Google. Deze nieuwe smartphone is duurzamer en betaalbaarder dan de smartphone zoals we die kennen. Maar voor zij die het liever iets decadenter aanpakken is er nu de nieuwe Android smartphone van Shirin Labs, genaamd de Solarin.

Veiligste smartphone ter wereld

De Israëlische startup Sirin Labs is de ontwikkelaar van deze super high-end smartphone. Het nieuwe toestel werd onlangs in London aan het grote publiek gepresenteerd. Best knap want het bedrijf bestaat pas sinds 2013. Sirin Labs is opgericht door de Kazachse ondernemer Kenges Rakishev en de Israëlische zakenman Moshe Hogeg. Samen wilde zij de Rolls Royce onder de smartphone ontwikkelen. Hij is dan ook van de beste materialen gebouwd. Naast luxe is functionaliteit ook erg belangrijk bij de nieuwe Solarin. Zo heeft het toestel de meest geavanceerde privacy technologie ter wereld. Zo wordt de communicatie van de gegevens beschermt door een 256-bit AES-encryptie, dit is vergelijkbaar met de technologie die het leger gebruikt om communicatieschade te voorkomen. Dit kan worden geactiveerd via een fysieke schakelaar aan de achterzijde van het toestel. Zo is het eindelijk mogelijk om bedrijfskritische informatie op je mobiel te verwerken. Daarnaast weet je zeker dat niemand bij je berichten in de buurt komt.

Functies

De Solarin heeft een Qualcomm 810 Snapdragon-processor. Zo ondersteund hij LTE/4G en zorgt dit voor een nog betere WI-Fi connectiviteit dan normale smartphones. De camera’s zijn ook top, namelijk 23,8 megapixel aan de achterkant en de front face camera heeft 5.5 megapixel. Je bekijkt de fotos daarna op je IPS LED scherm met wel 2K resolutie. Al met al een top toestel om wat zaken mee te regelen. Om het toestel te kopen moet je wel naar London afreizen. Daar is momenteel het enige verkooppunt in Harrod. Zoals benoemd kost het toestel 14 duizend euro.

 

Total
0
Share