Deze smartphone heeft momenteel de beste camera!

We hebben het niet door, maar we lopen vrijwel allemaal met dikke HD camera’s (of beter) op zak. Meestal worden ze gebruikt voor selfies, slecht geposeerde groepsfoto’s of verticale video’s voor Snapchat of Instagram Stories. Dat is alsof je een Chateau Margeaux ’12 opentrekt bij een dubbele kapsalon met extra rode saus. Kán goed smaken, maar gaat toch net iets lekkerder met Boeuf Bourguignon.

Wij zetten dan ook graag onze smartphones in tijdens events en persreizen om er het meeste uit te halen. Het is dan wel van belang dat je het nieuwste van het nieuwste hebt! We hebben wat momenteel op de markt is in het hoge segment getest en kunnen wel stellen dat de Samsung Galaxy S8 de beste cijfers haalt als het gaat om fotografie*.

Believe me, it’s true. Hier spreekt een Apple-aanhanger sinds jaar en dag. Over Android valt genoeg te zeggen, maar er zijn geen smartphones die de S8 overtreffen wat betreft de camera.

De Samsung Galaxy S8 is smart AF

Jup, de camera van de Galaxy S8 is smart as f•ck! Zoals je dat van een smartphone verwacht natuurlijk. Maar niet alleen daarom presteert hij zo goed. Check die hardware:

Front camera: 8 MP – F1,7 – Wide selfie – Smart AF (auto focus in dit geval)
Back camera: 12 MP – F1,7 – Smart AF – Dual Pixel – 4k video – en steekt niet uit 😉

https://www.instagram.com/p/BU9RAbggeDO/?taken-by=tommievandewiel

Nachtfotografie

Smartphones maken overdag uitstekende foto’s, maar wij leven 24/7. In de nacht laten veel smartphone camera’s het liggen, maar niet de S8. Met grote 1,4 µm pixels is nachtfotografie een eitje. What you see is in dit geval letterlijk what you get.

Wil je echt pro gaan, dan zet je de ‘pro modus’ aan en krijg je de optie om verschillende aanpassingen te doen. Wordt het donkerder? Dan gooi je de sluitertijd omhoog. Wél goed stil houden! Als je een tripod hebt kun je zelfs long exposures maken met de Galaxy S8! Ook de belichting en witbalans zijn aan te passen.

Food pics

Staat er een culinair kunstwerk voor je neus en zie je je tafelgenoten hun uiterste best doen om een toffe food pic te maken? Als je de S8 in je zak hebt, hou je je gemak. Je pakt ‘m, zet ‘m op de modus ‘eten’ en maakt die foto. De kleuren springen er uit en je krijgt instant honger. Het mooie is dat hiermee de kous ook af is en jij als eerste aan je maaltijd kan beginnen mét een mooie foto op zak! Iedereen jaloers bruhh…

Selectieve focus

Waar Apple de wereld heel blij maakte met Portretmodus bij lancering van de iPhone 7, kopieerde Samsung direct een soortgelijke modus voor in de S8. Ideaal, want je kunt nu nog meer met de scherpte-diepte verhouding spelen. Ook al is het fake, niet veel mensen zullen het zien. Proost, trouwens!

Video

Het is natuurlijk niet mogelijk om net zo steady te filmen met een smartphone als met échte filmcamera, maar daar zijn gelukkig wel gadgets voor. Zoals de DJI Osmo Mobile. Maar de kwaliteit is subliem. Eén cijfers, één letter: 4K, mate. Daarnaast zit er heel wat software in de S8 ingebouwd voor het maken van bijvoorbeeld hyperlapses met stabilisatie en super slow motions van 240 fps. Al zijn de slow motions maar in 720p. Logisch, maar wel jammer.

De onderstaande video is gemaakt met puur en alleen de Samsung Galaxy S8 en in een avondje in elkaar gezet. Niet slecht lijkt me!

* = We hebben het hier over de reguliere smartphones die op alle punten in het hogere segment vallen, dus niet álleen scoren op fotografie.

Total
1
Share