Samsung-event: Galaxy S21 het vlaggenschip, plus samenwerking met Audi en BMW

Samsung heeft digitaal uitgepakt. In de online persconferentie heeft het bedrijf drie nieuwe Galaxy S21-modellen gepresenteerd. Plus een samenwerking met Audi, BMW, Ford en Genesis. De drie modellen zijn Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra. Het meest opvallende: de achterkant, want de camera’s zijn geplaatst in een soort uitsnede.

Samsung Galaxy S21, plus samenwerking met Audi en BMW: Samsung pakt uit

Samsung hamert met het nieuwe ontwerp op een revolutie in de smartphone-fotografie. Zoals het merk uit Zuid-Korea zelf aangeeft: het unieke contour-cut cameradesign is uit de kunst. De megapixels van de drie modellen spreken voor zich:

  • Galaxy S21 5G: 12 MP Ultra Wide Camera, 12 MP Wide-angle Camera en 64 MP Telephoto Camera, plus 30x space zoom.
  • Galaxy S21+ 5G: 12 MP Ultra Wide Camera, 12 MP Wide-angle Camera en 64 MP Telephoto Camera, plus 30x space zoom.
  • Galaxy S21 Ultra: 12 MP Ultra Wide Camera, 108 MP Wide-angle Camera en twee 10 MP Telephoto Camera’s, plus 100x space zoom.

Met deze camera’s maak je 8K video’s van bioscoopkwaliteit. Nu je toch niet naar de bios mag is dat wel zo handig. Door de nieuwe Super Steady feature doet de camera niet onder voor een action camera. De AI-stabilisatie zorgt ervoor dat een schokkend beeld nooit meer terugkomt in jouw fotobibliotheek.

https://www.youtube.com/watch?v=Lj9Rdl9ntTE

Groot, groter, grootst

De drie varianten verschillen ook qua formaat. Zo heeft de Galaxy S21 5G een beeld van 6,2 inch, terwijl de plus-variant een scherm van 6,7 inch heeft. De S21 Ultra is baas boven baas; met 6,8 is deze telefoon hét nieuwe vlaggenschip van Samsung.

Alle modellen zijn voorzien van een soepel scrollscherm. Instagram uitspelen is een makkie met het Super Smooth 120Hz Display. Het verschil zit ‘m ook in de batterij. Waar de normale S21 en de plus-variant het moeten doen met respectievelijk 4000 mAh en 4800 mAh, krijgt de S21 Ultra gemiddeld 5000 mAh. Gevolg? Een telefoon die ein-de-lijk dag en nacht meegaat.

Deze datum mag je met rood omcirkelen: 29 januari. Vanaf die dag worden de nieuwe telefoons verkocht. Bedragen? De S21 Ultra gaat €1249,- kosten, de S21+ €1049,- en de normale Samsung Galaxy S21 €849,-.

Samsung Galaxy S21
Foto: Samsung

Samsung X Audi, BMW, Ford en Genesis

Op het ‘Welcome To The Everyday Epic’-evenement heeft Samsung ook de samenwerking met grote automerken aangekondigd. In de toekomst gaan de Zuid-Koreanen een digitale sleutelervaring mogelijk maken voor zijn nieuwe Galaxy S-serie. Zo wil het bedrijf de auto-ervaring naar een nog hoge niveau tillen. Binnenkort kun je dus contactloos de autodeur van je BMW M8 Competition openen.

Samsungs UWB-compatibele digitale sleutel berekent de afstand tussen het mobiele apparaat en de gekoppelde auto, waardoor de autodeur ontgrendeld wordt zodra je in de buurt bent. Ideaal.

De digitale sleutel kan je ook naadloos delen met andere smartphones, ongeacht het merk of platform. We kunnen niet wachten!

Samsung S21, Samsung-event: Galaxy S21 het vlaggenschip, plus samenwerking met Audi en BMW
Foto: Samsung
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…